Mannen beker reserve poulefase Groep 1 15

Gasthuislaan 70
3817EP
AMERSFOORT
tel. 033-4611820

Op zaterdagochtend 11 september 2021 rond een uurtje of tien werd er door een groot gedeelte van het team verzameld op Utrecht Centraal. Een stuk of tien spelers en coach Caspar reisden vanaf het mooie Utrecht naar het sportpark van CJVV in Amersfoort. In de trein werd gesproken over het welbekende virus. De woorden ‘het heerst’ zijn meerdere malen gevallen dit is na de wedstrijd dan ook wederom weer gebleken (dit betekent wel dat er binnenkort weer een aantal kannen op tafel staan). Een ander onderwerp wat in aanloop naar de wedstrijd meerdere malen is besproken is het niet door willen in de beker. De mannen van Heren 2 dromen er namelijk van om tijdens het vrije weekend in november op teamweekend te kunnen. Kortom, de wedstrijd tegen CJVV kan alleen maar een positieve uitkomst hebben.

Eenmaal aangekomen bij CJVV hebben de mannen eerst kunnen genieten van een hoogstaand potje damesvoetbal voordat zij zelf de kleedkamer in konden. Tijdens de wedstrijdbespreking kregen we te horen dat we het met een minder brede selectie moesten doen dan vooraf gedacht. Odysseus treedt maar met drie wissels aan in verband met een afmelding van Nelis om vier over twaalf.

Na een degelijke warming-up was het tijd voor de eerste helft. In de eerste helft werden de mannen van Odysseus compleet overklast. CJVV zette hoog druk waardoor Odysseus niet lekker in de wedstrijd kon komen. In verdedigend opzicht werd het midden niet goed dicht gehouden terwijl dit essentieel is voor de speelwijze. Na een dramatische eerste helft konden de mannen van Odysseus aan de thee met een 3-0 achterstand.

Na een toespraak van Caspar en enkele tactische wijzigingen begon Odysseus een stuk sterker aan de tweede helft. Er werd hoger druk gezet dan in de eerste helft waardoor CJVV genoodzaakt was de bal weer in te leveren. In de tweede helft heeft Odysseus genoeg kansen gecreëerd. Echter hebben de mannen van heren 2 dit niet om weten te zetten in een goal. De scheidsrechter die zich vooraf kennelijk had ingesteld om niet te fluiten voor overtredingen die op spelers van Odysseus werden gemaakt hielp daarbij ook niet echt mee. Toen de scheidsrechter voor de zoveelste keer niet floot voor een overtreding die werd gemaakt kon Loco zich niet meer beheersen. Bijna alle clichés werden uit de kast gehaald. Zo vroeg hij zich bijvoorbeeld af of de scheidsrechter en hij wel naar de zelfde wedstrijd aan het kijken waren.

Hoewel er 3-0 was verloren hield dat de mannen van heren 2 niet tegen om na de wedstrijd nog even te blijven hangen in de kantine van CJVV. Aangezien het in theorie nog mogelijk is om door te gaan in de beker is er vast over nagedacht hoe ervoor gezorgd gaat worden dat dit niet per ongeluk toch gebeurt volgende week. Volgende week moet er gelijk gespeeld worden om niet ineens voor een verrassing te staan. Dit gelijke spel zal hopelijk worden bewerkstelligd door middel van een zogeheten salonremise. Na de busreis terug drie keer te hebben uitgesteld keerden de mannen van heren 2 terug naar het prachtige Utrecht.

Dan rest mij nog het Broodje Bal-analyse. Helaas was wegens een personeelstekort de keuken bij CJVV niet open en was het alleen mogelijk om een tosti te bestellen. De tosti was goed warm en de kaas was dan ook goed gesmolten. Er zat genoeg saus bij dat is altijd een pluspuntje. De tosti had wel een rare bite het waren twee verschillende soorten brood namelijk. De rare bite die wat minder lekker was in combinatie met de bizarre 20 minuten die nodig waren om de tosti te maken zorgt ervoor dat de tosti wordt beoordeeld met een 6.