Mannen beker reserve poulefase Groep 1 15

Eemweg 1
3764DG
SOEST
tel. 035-6018612

De 3e officiële bekerwedstrijd stond zaterdag 18 september 2021 op het programma. De selectie werd op vrijdag rond het middaguurtje bekendgemaakt. Even later kon men dibsen, om de lange reistijd niet met het OV af te leggen, maar met de auto. Smeer was razendsnel, hij was zijn stoelgang aan het testen met zijn telefoon in zijn handen en het duurde welgeteld minder dan 60 seconden voor hij zijn stoeltje bemachtigd had.

Zaterdagochtend om 10.45 uur werden we verwacht op sportpark Zonnegloren, waar bij binnenkomst het sportpark haar naam al snel eer aandeed. Een zonovergoten dag stond ons te wachten. Gelukkig was Mick deze ochtend nog wat eerder opgestaan, hij was verantwoordelijk voor de ballen die elders nog opgehaald moesten worden. De selectie van Ody 2 stroomde langzaam binnen en er werden nog wat broodjes en drinken besteld. De dag van Didier begon toch wat slecht, maar Mostafa redde zijn ochtend en betaalde voor hem, gezien zijn lopende rekening nog maar 40 cent telde.

In de kleedkamer aangekomen werden verschillende dingen geroepen, zo wilde Loco graag motivational pre-match muziek en Joris graag een speech van Martin Luther King. De mannen werden klaargestoomd voor de wedstrijd door een uitgebreide preek van Trainer Van der Woude en zijn assistent Wilting.

Het biljartlaken van VVZ ’49 werd betreden en al snel had men in de gaten dat het erg warm onder de voetjes zou gaan worden. Gelukkig zorgde de sproei-installatie mede voor wat verkoeling. Althans de eerste 10 minuten. De warming-up was niet op het allerhoogste niveau, zoals we dat gewend zijn van Ody 2.

De scheidsrechter roept beide aanvoerders en grensrechters bij elkaar. “Ja jongens, vandaag draait het eigenlijk nergens meer om hé…”. Na een aantal minuten volgeluld te hebben, eindigt hij zijn speech met: “Wie komt klagen, die komt vragen. En met vragen bedoel ik, vragen om een gele kaart!” en hij pakt zijn gulden erbij. Bas kiest met de tos niet voor Juliana, want daar hield hij niet zo van.

Het eerste kwartier van de wedstrijd speelde zich voornamelijk af op het middenveld. Ody 2 kreeg vervolgens meer grip op de wedstrijd en begon kansen te creëren. De volgende 10 minuten die volgden, werden volop benut. 3 goals, tweemaal Felix, die na een strakke inspeelpass van Timo rustig voor het doel bleef en hard binnenschoot. Bij de tweede goal was hij te sterk aan de bal voor zijn tegenstander en kon de bal naast de keeper in de goal schieten. De laatste goal werd benut na een strakke voorzet van Mostafa, waarna Mick hem bij de tweede paal feilloos kon binnen schieten. “Cruijff zou zeggen dat de verdediging zo lek als een mandje is…”. De volgende 20 minuten die volgden was Ody de betere partij, maar vergat haar kansen te benutten. Ruststand 0-3. “Echt spannend gaat het vandaag niet worden”.

In de tweede helft had Ody maar 1 doel: doelpunten maken! Ody was de bal bezittende ploeg en de ploeg met de meeste doelkansen, maar ze vergaten deze kansen te benutten. De spelers van VVZ ’49 hebben nog wat kansen gecreëerd, maar echt gevaarlijk voor het doel van Smeer werd het niet. Nog even werd de scheidsrechter verleid voor het fluiten van een penalty, maar hij wuifde het weg met “wat een mooie duik, een snoek is er niets bij…”. Kortom, een terechte uitslag met de winst voor Ody 2. Trainer en assistent vonden echter dat het wel 8, 9 of misschien wel 10-0 had moeten worden. Na de wedstrijd kon met een lekker biertje gevierd worden dat we niet door zijn in de beker. De eerstvolgende vrije zaterdag zal zijn op 13 november.