Norbertijner klooster Mariëngaarde

Norbertijner klooster Mariëngaarde

Odysseus '91 2

4 - 0

Monnickendam 2

Competitie

Mannen beker reserve poulefase Groep 1 15

Datum

4 september 2021 12:30

Scheidsrechter

Anoniem

Accommodatie

Sportpark Olympos
Uppsalalaan 3
3584CT
UTRECHT
tel. 030-2534471

4 september is historisch gezien een bijzondere dag. In 1781 werd Los Angeles, officieel de City of Los Angeles en veelal afgekort tot L.A., gesticht door de Spaanse gouverneur van Las Californias, Felipe de Neve. Op 4 september 1882 schakelde Thomas Edison 's werelds eerste elektriciteitsvoorziening in, waarmee hij 59 klanten rond zijn Pearl Street Station in Lower Manhattan van 110 volt gelijkspanning kon voorzien. Dezelfde dag 78 jaar later, in 1960, wist Real Madrid de eerste editie van de wereldbeker voetbal te winnen door het Uruguayaanse CA Peñarol over twee wedstrijden te verslaan.

Op 4 september 2021 voltrok zich wederom een benoemingswaardige gebeurtenis. Na lang wachten mochten de mannen van Ody Heren Dos het opnemen tegen Monickendam heren 2. Tijdens de wedstrijdbespreking filosofeerden wat Odysseanen over hoe Monickendam aan haar bijzondere naam is gekomen. Uit onderzoek blijkt dat hier twee mogelijke verklaringen voor zijn. Ten eerste werden er op dammen in een vestinggracht weleens stenen torentjes geplaatst om het (illegaal) oversteken van dam te bemoeilijken. Die torentjes werden ook wel monniken genoemd, vandaar dat Monnickendam zo genoemd zou kunnen zijn. Een tweede verklaring zou kunnen zijn dat tot in de dertiende eeuw het gebied onder invloed stond van het Friese Norbertijner klooster Mariëngaarde. Monniken uit dit klooster bezorgden Monnickendam mogelijk haar naam. Tot op heden is er geen consensus onder historici welk van de twee verklaringen de juiste is. 

Waar wel een algemene gelijkheid van opvatting over bestaat is dat Heren 2 een prestatie van formaat heeft geleverd door Monickendam met 4-0 van de mat te vegen. De tegenstander had geen koekenbakkers naar het heilige kunstgras van Olympos had gestuurd, maar stond al wel vrij snel met 1-0 achter door een simpel intikkertje van Mick. Hierna scoorde Luc 2 mooie goals wat de ruststand van 3-0 opleverde. Onze spits werd voor de wedstrijd nog aangesproken door de scheidsrechter met de woorden “klein maar fijn”. Zelf vergelijkt Luc zijn postuur liever met het postuur van Leo Messi of Kun Agüero. Na rust werd er nog 1 goal gemaakt door Felix, waarna de Monickendammers 61,7 km terug naar huis konden rijden. 

Na een mooie overwinning vloeide het bier rijkelijk op het enige terras ter wereld waar een bouwhek omheen staat. Alles om besmetting te voorkomen. Wat volgens de wetenschap het meest effectief is om het verspreiden van een virus tegen te gaan is niet een hek om een terras plaatsen, maar burgers en studenten vaccineren. Om die reden werd er ‘s avonds een gezellig feest georganiseerd met als thema Vaccineren en Logeren. Graag wil ik hier nog even benoemen dat oud-heren 2 speler Jelle Ros naar huis ging met de prijs voor de mooiste outfit, chapeau.  

Nu er gewonnen is wordt de kans op het bereiken van de tweede ronde vergroot. Dit is zorgelijk en de volgende 2 weken zullen de mannen van Heren 2 er alles aan doen om een vrij weekend veilig te stellen.

MvR  

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!