1 - 1

Odysseus '91 3

3e klasse H

19 september 2020 11:45

Na een goede voorbereiding mocht het nieuwe Heren 3 op zaterdag  19 september eindelijk de eerste wedstrijd van de competitie aftrappen.  Om kwart voor twaalf stond de uitwedstrijd bij SV Lopik op het programma.  Dit gat in het zuiden van Utrecht bleek zo lastig te vinden dat meer dan de helft van het team niet op tijd bij de club aanwezig was. Dit forceerde trainers Lars en Thomas om op het laatste moment nog een aantal wijzigingen door te voeren in de basisopstelling. Uiteindelijk stond de volgende namen aan het begin van de wedstrijd op het veld. Erik begon uiteraard op de goal. De verdediging bestond uit Stijn, Noah, Tom (C) en Arjen. Op het middenveld begonnen Tim, Nils en Joren. De doelpunten moesten komen van Stef (H2), Ivo en Rick in de voorhoede.

De eerste helft op het gras van Lopik bleek erg lastig. Ody kwam totaal niet toe aan hun eigen spel en het middenveld en de voorhoede werden vaak niet bereikt. Lopik kreeg de ruimte om achterin rond te spelen, waarna eigenlijk constant de lange bal vanaf linksachter naar rechtsvoor werd gehanteerd. Hier kreeg Ody in de eerste helft geen grip op en er volgenden meerdere gevaarlijke moment voor Lopik waarbij de spitsen oog in oog met Erik kwamen te staan. Op magische wijze bleef dit lang goed gaan door een aantal hele sterke ingrepen van Erik en af en toe matig afronden van de Lopik spitsen. Helaas was het geluk van Ody vlak voor de rust op scoorde Lopik de 0-1 toen één van de spitsen in de diepte bereikt werd en die kon vervolgens de bal makkelijk over Erik heen tikken.

Aangezien Ody 3 dit jaar mikt op minstens een top 5 klassering moest er in de tweede helft flink wat veranderen om toch nog een goed resultaat te boeken in de eerste wedstrijd. De motivatie in het team was gelukkig nog steeds goed en Ody begon sterk aan de tweede helft. Zeker met de versterkingen van Sil, Dylan en Kosja en tegen eind ook Rafael werd het laatste deel van de wedstrijd door Ody gedomineerd. Toch bleek het scoren van de gelijkmaker een lastige zaak. Lopik had niks meer in te brengen en Heren 3 speelde goed voorwaarts voetbal, maar zeer grote kansen bleven uit. Dit bleef aanhouden tot in de 80e minuut een aanval werd opgezet door Tim, waarna de bal op het hoofd van Rafael belande. Hij bereikte hiermee Ivo op het de zijkant van zestien. Ivo had wat ruimte om een gevaarlijke bal de zestien in te geven. Hij koos ervoor de bal hoog en erg scherp bij de tweede paal te geven. De bal was buiten het bereik van de keeper, maar helaas gelde dit ook de spitsen die Ody in de zestien had. Gelukkig bleek de bal zo scherp bij de tweede paal geplaatst te zijn dat hij via de binnenkant van de paal het in het doel belande, 1-1. Het was een klassiek gevalletje van: ‘Was dit nou wel of niet te bedoeling?’. Ik denk persoonlijk de spitsen intuïtie van Ivo de ruimte achter de keeper in goal bij de tweede paal al had gezien, zelfs al had hij er zelf nog niet aan gedacht om voor een doelpoging te gaan. Na de goal waren er nog 10 minuten over voor de mannen om toch nog de volle buit mee naar huis te nemen. Er werd nog één keer volle bak aangezet, maar dit was helaas tevergeefs en bleef Ody op één uit één steken.

Niet de ideale start van de competitie dus… Gelukkig zijn dit weekend alle wedstrijden in de competitie op twee na geëindigd in een gelijkspel, dat maakt de twee gemorste punten iets minder erg. Volgende week spelen we tegen DHSC 3, maar dit keer om 10 uur op ons vertrouwde hoofdveld. Afgelopen zaterdag heeft DHSC gelijk gespeeld tegen onze oude Heren 3 garde (Hercules 2), dus met een mooie overwinning zaterdag kan Ody 3 meteen de eerste mentale tik uitdelen voor de belangrijkste wedstrijd van het seizoen. Het wordt zaterdag heerlijk 15° met slecht 60% kans op regen, dus kom vooral kijken!