60'

1e klasse B

19 september 2020 12:30

Soms, heel soms in mijn geval, ben je ruim voordat de wekker gaat al klaarwakker. Vroeger bijvoorbeeld, als je na de zomervakantie weer naar school ging, of als het je verjaardag was. Tegenwoordig zijn dit soort moment schaars, maar zaterdag was het weer eens zover. Ik heb het niet nagevraagd, maar ik weet zeker dat iedereen die Heren Dos een warm hart toedraagt dit heeft ervaren. We mogen weer, de competitie begint!

Rond 11:15 begeven vijftien spelers en trainer Adrie Caster zich vol goede moed naar de blokhut. Rond 11:30 doet Timo dat ook. Ondanks de instructies van de dag ervoor – kom op tijd, wees fit en zorg dat je er zin in hebt – zat het verkeer niet mee. Zaterdagochtendspits, u kent het wel. Rond 11:30 kan er omgekleed worden. Niet veel later staan er zestien druistige spelers in een veel te groot inloopshirt (hartelijk dank nog, Steven), bij de pasjescontrole. Hier wordt duidelijk dat de volgende elf namen mogen beginnen: Kasper, Dustin (dat is zijn bijnaam, Joris), Bas, Joris, Stijven, Juul (H1), Nelis, Jaron, Timo, Steyn en Mikey. Adrie doet de bespreking, wij lopen warm en om 12:30 stipt kan er afgetrapt worden. Helaas heeft Kasper een shirt van de tegenstander aangetrokken, waardoor de wedstrijd een paar minuten uitloopt. Iets over 12:30 begint het dus echt: seizoen 2020/2021.

Hoewel Ody de eerste helft aardig speelt is het te danken aan de linksbuiten van CDW dat het niet al na vijf minuten achter staat. Een vrije trap komt via de paal voor zijn voeten, op twee meter van de goal. Gelukkig bezwijkt hij onder de druk van het publiek en plaatst hij de bal vakkundig een meter naast. Daarna is Ody aan zet. Een afgeslagen corner komt voor de voeten van Stijven, die op links alle ruimte ziet. Hij raakt de bal volledig verkeerd en speelt daarmee zowaar Mikey vrij op rechts. Hij loopt richting achterlijn, legt de bal terug en daar staat Jaron die het balletje keurig in de hoek plaatst. 1-0. Ondertussen wordt de linksbuiten (van dat kansje, weet u nog?) verweten er weinig zin in te hebben en mag een middenvelder bij CDW na een halfuurtje alvast gaan douchen. Ze weten het niet meer. Hoe het precies komt is lastig te zeggen, maar het schelden en wisselen brengt Ody toch van de leg. Na een voorzet vanaf rechts kan de buitengewoon welbespraakte spits van CDW de 1-1 aantekenen. Tijd voor thee.

De tweede helft begint met een wijziging: Frank komt erin voor de geblesseerde Jaron. De scheidsrechter laat weten soms Oost-Indisch doof te zijn. Hij drukt ons op het hart rustig te blijven, want hij ziet het echt allemaal. Dat hij dit advies alleen aan ons en niet aan CDW geeft blijkt gedurende de gehele tweede helft. Spelers van CDW vinden het allemaal niet eerlijk, en laten dat ondubbelzinnig weten. De spits (van dat brede vocabulaire, weet u nog?), etaleert zijn woordenschat nog eens als zijn keeper na een minuut of 60 met zijn benen probeert de bal van Steyn af te pakken in het strafschopgebied. Hij mist, de bal althans, en dus krijgt Ody een penalty. Nu duidelijk is wie de strafschoppen niet moet verzilveren is voor Joris als penaltynemer gekozen, die de bal prachtig in de linkerbovenhoek werkt. Ody krijgt meer en meer kansen, maar de grensrechter van CDW is bijzonder scherp en zit er bovenop. Die ene keer dat hij door de scheidsrechter genegeerd wordt, besluit verse kracht Jochum te stiften. Volgens Jochum werkt dit altijd: ‘’gewoon terughalen op de boer, doorsteken met de negen en dan elleboog op tafel’’. Helaas verdubbelt de keeper en gaat de bal er niet in. Met Loco, Tycho en Pim erbij komt Heren Dos nauwelijks meer in de problemen. Gescoord wordt er niet meer en de scheidsrechter heeft het wel gezien. Ody wint 2-1, en pakt de eerste drie punten van het seizoen.

Na afloop van de wedstrijd wordt er bij Voorwaarts nog even nagepraat, bespreekt Dustin zijn verleden als keeper, zien we Heren 1 een puntje pakken, komen we erachter dat Steven en Pim echt heel erg op elkaar lijken, regelt kersverse social captain Pim een plekje in een kroeg en vertrekken we uiteindelijk naar Frank voor een kleine borrel.

Zondag werd geen enkele speler van Heren 2 wakker voor de wekker ging.