Een nieuw seizoen, een nieuwe trainer en een nieuw gehalte aan malsheid bij onze mannen.

63'
81'

4e klasse 19

18 september 2020 20:00

Onder het mom dat we voor de Keuken Kampioen Divisie aan het strijden waren stonden de mannen om 19:20 op het veld bij Sporting. Zoals vertrouwd was er nog geen tegenstander te bekennen terwijl H5 al aan de warming-up begon. Onder het genot van A2M met zijn nummer ‘I Got Bitches’ wisten de mannen zich klaar te stomen. Met 2 keepers en 12 veldspelers kwam de tegenstander dan eindelijk het veld opgedraafd. Waarschijnlijk al onder de indruk van de prachtige paarse parade. Want! dames en heren, zelfs de scheids kwam in het paars het veld opgelopen. En dit hebben ze geweten ook, in minuut 2 bij een corner waar in eerste instantie niet zoveel lijkt te gebeuren keert de scheidsrechter een penalty toe aan Odysseus. De nieuwe spits “Vali” Krebbers schoot hard en onfortuinlijk binnen, 0-1. Al snel bleek dat de scheidsrechter wel een handje had van onduidelijk fluiten en zeker niet constant bleef bij wat nou precies een overtreding was. Het verliep verder in de eerste helft wat stroef bij Ody. Na het inbrengen van 4 verse malse mannen rond de 30ste minuut viel helaas vanuit een corner, waar nog op geoefend is afgelopen training, de 1-1 nadat de bal niet goed weggewerkt kon worden. De tegenstand werd feller en er werden steeds meer overtredingen gemaakt in de duels. Wat resulteerde in een Kelderklasse-achtige vrije trap van Joris. Echte kansen werden er niet meer gecreëerd in de eerste helft. Hierna kwam misschien wel het kantelpunt van de wedstrijd. Nieuw aangestelde trainer Bas Bosch sprak de malse mannen bemoedigend toe in de rust; “Die gasten kunnen er helemaal niks van”. Hoe Bas het precies doet weet niemand maar bijna binnen een minuut scoort Lukas de 2-1 voor Ody. Weer een snelle treffer dus. Kunnen de mannen dit keer wel de voorsprong in handen houden? Zelf leken ze wel veel moed te halen uit het zojuist gescoorde doelpunt. Het gehamer op conditie, loopvermogen en druk zetten leek nu toch wel degelijk zijn vruchten af te werpen. De mannen van Sporting wisten niet heel goed meer waar ze het nou moesten zoeken. Hun keeper schreeuwde eigenlijk de hele wedstrijd al een beetje in het rond, maar nu gingen de spelers nog feller spelen en ruzies opzoeken. Iets wat de malse mannen niet van stuk kon brengen, want na een goed aantal kansen en vooral ook een paar goede reddingen van de keeper van Sporting kwam er dan eindelijk een verlossende goal, wederom van Lukas. 1-3. De mannen van Sporting waren ten einde raad. Zelfs met 12 man op het veld konden ze niet door de verdediging komen. Okee ze kwamen misschien een paar keer in de buurt van het goal, maar keeper Boris wist goed raad met wat afstandsschoten en diepe passes. Na een klein opstootje tussen de VO en een jongen van Sporting mocht Jules de 4-1 binnenschieten na een goed uitgespeelde aanval. Met 2 doelpunten op cruciale momenten en veel dreiging was Lukas misschien wel de beste man bij Ody. Dit gaf hem zoveel zelfvertrouwen dat hij zelfs na de wedstrijd nog voor een derde keer wilde scoren. Iets wat bestraft zou moeten worden door de Kannetjescommissie, want Bro’s Before Hoes. Ik denk dat het warmloopnummer hem de juiste drive heeft meegegeven.