6 - 0

Focus '07 VR1

4e klasse D

3 oktober 2020 10:00

Na een valse start in de competitie  werd het na twee nederlagen maar eens tijd dat Ody Dames 3 de eerste 3 punten binnen ging halen. Het trainersduo Boris en Pris hadden op vrijdagavond de volgende basis 11 op papier gezet voor de wedstrijd tegen Focus’07 VR1: Anna, Marlot, Merel, Sanne (dames 2), Joyce, Joekie, Isold (dames 2), Mila, Jara, Mirte en Joëlle. Ook kreeg Talitha die avond te horen dat ze eindelijk officieel overgeschreven was naar Ody en dus haar eerste minuten voor Ody Dames 3 mocht gaan maken. De bank zou ijzersterk worden bezet door: Ayla, Eva, Talitha en Jente.

Joyce was echter even vergeten dat als je om 9:00u bij Ody moet verzamelen het geen slim idee is om je wekker pas om 9:00u te zetten. Hierdoor was Joyce (die ook nog eens de wedstrijdshirts had) een half uurtje later en mocht Talitha haar plek in de basis overnemen.

De Pandaamesch beginnen sterk aan de wedstrijd. De tips van Boris en Pris om meteen vol druk te zetten worden goed opgepakt, waardoor de eerste kansen ontstaan. Helaas nog zonder succes. Rond de 25e minuut plukt het druk zetten, overspelen en kantelen dan toch zijn vruchten af. Jara komt aan de rechterkant op met de bal en zet Mirte oog in oog met de keeper die de bal beheerst in de hoek schuift. 1-0 voor Ody! Een paar minuten later is het weer raak. Ditmaal gaat Jara zelf op de keeper af en schiet de bal binnen.

Na de 2-0 komen Ayla en Eva in het veld die hongerig zijn om meer doelpunten te maken. Dames 3 blijft rustig overspelen en probeert het balbezit zoveel mogelijk te behouden en de vrije ruimtes te zoeken. En met succes! Dat Boris en Pris twee gouden wissels hebben doorgevoerd is in de laatste minuten van de eerste helft te zien. In de 45e minuut wordt Eva door Jara voor het goal gezet die de bal beheerst binnen schiet. In de blessuretijd scoort Eva haar 2e goal van de wedstrijd en ook Ayla pakt net voor rust haar eerste doelpunt van het seizoen mee. Met een 5-0 tussenstand gaat Ody Dames 3 de rust in.

De tweede helft is wat rommeliger. Ody Dames 3 vergeet zo nu en dan de rust in het spel te bewaren, maar ook in de tweede helft worden verschillende kansen gecreëerd. Een steekpassje van Sanne (dames 2) komt net buiten de 16 bij Joëlle terecht die hem in de korte hoek schiet. Na 90 minuten spelen staat er 6-0 op het scorebord. De Pandaamesch hebben hun eerste 3 punten binnengehaald!

Volgende week zaterdag staat er om 11:00 uur een uitwedstrijd tegen Odin VR1 op het programma. Het goede resultaat van deze week nemen we mee naar volgende week waar we weer gaan vechten voor de 3 punten. De weg omhoog is gevonden!