10 oktober 2020 11:00

J. (Johan) Vink

Op deze vroege zaterdagochtend verzamelden de speelsters van Ody Dames 3 zich één voor één op het sportpark van Odin. Het juiste sportpark vinden bleek voor sommigen echter nog een hele uitdaging, maar uiteindelijk heeft gelukkig iedereen het kunnen vinden. De selectie aangevuld met Sanne, Isold en Margot van Dames 2 haastte zich naar het veld waar Boris en Pris het strijdplan bespraken.

De basis zag er deze week als volgt uit: Anna, Joyce, Mees, Merel, Ayla, Isold, Mirte, Joekie, Joëlle, Eva en Jara. Daarnaast was de bank fit en maximaal gevuld door Jente, Talitha, Laura, Sanne en Margot.

De dames van Ody beginnen slordig aan de wedstrijd, waardoor echte grote kansen uitblijven. Verdedigend staat het goed waardoor ook Odin niet veel grote kansen krijgt. Na deze eerste fase kan Ody het spel weer wat beter oppakken. In de 27e minuut geeft Joyce een lange bal naar voren die Jara bereikt. Onze Jaar weet deze bal op de een of andere manier het goal in te werken en pakt zo weer een doelpuntje mee. Dit doelpunt geeft de Pandaamesch goede moed voor de rest van de wedstrijd.

Met een stand van 0-1 gaat Ody de rust in. Hier bespreken Boris en Pris wat er de tweede helft beter moet om de winst binnen te slepen. Het plan voor de tweede helft: de wedstrijd rustig en gecontroleerd uitspelen en de 3 punten meenemen naar Olympos.

Na de rust krijgen we al vrij snel de eerste kansen. In de 53e minuut (of de 6+45e minuut zoals Ayla het noemt) krijgt Jara de bal en rent richting het doel. Zij geeft hem rustig af op Jente die hem beheerst het doel in kan tikken. 0-2 voor Ody Dames 3. Het kan bijna niet meer mis gaan, maar toch komt Odin in de 81e minuut terug door de 1-2 te maken. Odin zet vervolgens vol druk waardoor de dames van Ody het nog lastig beginnen te krijgen. Deze laatste 10 minuten lijken er wel 30, maar Ody kan opgelucht ademhalen wanneer de scheids eindelijk fluit voor het einde van de wedstrijd.

Deze 3 punten hebben we samen met het hele team binnen gesleept. Iedereen heeft tot het einde gevochten. Ondanks het soms slordige spel kan iedereen tevreden terugkijken op de wedstrijd. Helaas waren de kleedkamers door corona niet geopend waardoor iedereen meteen het sportpark moest verlaten en de weg naar zijn eigen huis moest vinden. Gelukkig voor Mees hoefde zij geen fietsritje naar huis te maken, want die was naar eigen zeggen met het vliegtuig naar Odin gekomen.

Volgende week staat er helaas geen wedstrijd op het programma, maar wel een epische teamdag (volledig coronaproof natuurlijk) waar we net zo gemotiveerd aan gaan beginnen als onze wedstrijden en elkaar nog beter gaan leren kennen.