... (vrije trap)

6e klasse 29

19 september 2020 10:00

Opstelling

Nadat heren 7 vorige week weer met beide benen op de grond was gezet na de blamage in de beker, was het zaterdag 19 september 2020 dan eindelijk de grote dag: De competitiestart. Voor de mannen van Heren 7 de kans om zich te revancheren na de ternauwernood ontlopen degradatie van afgelopen seizoen. Alhoewel een enkeling zich nog liet verrassen door de zeer schappelijke verzameltijd van 9:15, stonden de meesten spelers om 10 uur stipt vol goede moed klaar voor de aftrap van het nieuwe seizoen (behalve Tomas Bos uiteraard, die lag zo vroeg nog lekker in bed). Nadat de scheidsrechter was gevonden en de tegenstander ons al 2x had gecomplimenteerd op de kwaliteit van ons biljartlaken, kon onze wedstrijd tegen Sterrenwijk 3 eindelijk beginnen.

Beide teams schoten in eerste instantie uit de startblokken, maar ondanks het goede begin keek Heren 7 in de 30e minuut toch al tegen een 0-2 achterstand aan. De 0-2 viel nota bene uit een corner, waarop 5 minuten voor aanvang van de wedstrijd nog zo verwoed was geoefend. Dit alles gebeurde onder het toeziend oog van onze gehavende technische staf, die hier komende woensdag in de wedstrijdevaluatie gegarandeerd op terug zal komen.

Na het ternauwernood overleven van een opstootje (waarin de trainster zich nog genoodzaakt zag om Matta uit voorzorg te wisselen) zorgde onze vedette van de dag, Chris Goedhart, voor een sprankje hoop bij de mannen in het paars/wit door de keeper te passeren na een splijtende pass van Tom ‘Messi’ Hooijer (1-2). Helaas werd vlak voor rust deze hoop alsnog de grond in geboord door een vrije trap waar zelfs FJ het nakijken naar had. Hier moet wel bij gezegd worden dat FJ zich nog niet helemaal fit voelde na de 3e helft van afgelopen zaterdag (Bij twijfel, check: https://brakofcorona.nl/) en dat hij deze vrije trap onder normale omstandigheden gewoon had gepakt.

De ziekenboeg werd tot overmaat van ramp nog verder gevuld door het uitvallen van Wout en Tom Hooijer en zo ontbrak opeens de hele centrale verdediging. Na drie keer door zijn huisarts naar zijn fysio te zijn verwezen en door zijn fysio vervolgens weer terug naar zijn huisarts, blijft de ernst van de blessure van Wout nog steeds een groot enigma.

Ondanks een sterke invalbeurt van Sybrand als centraal verdediger en wat onenigheid tussen vlagger Jarne en de adelaarsogen in het achterhoofd van de scheids, liep het aantal tegendoelpunten dat Heren 7 moest incasseren in de tweede helft helaas toch op tot een totaal van 5. Tussendoor leverde een bijna identieke goal van Chris, zeer fraaie vrije trap van Rick en als laatste een 20 minuten durende belegering van de goal van Sterrenwijk helaas wel doelpunten maar geen punten meer op. Zo werd de eindstand uiteindelijk bepaald op 3 tegen 5.

In vele opzichten was de wedstrijd tussen Heren 7 en Sterrenwijk er dus eentje die waarschijnlijk net niet de geschiedenisboeken in zal gaan. Prachtige goals, horrorblessures, strijd tot de allerlaatste minuut en natuurlijk veel spa goudgeel na afloop van de wedstrijd; deze wedstrijd had bijna alles, bijna... Het gemis van de 3 punten zal er echter voor zorgen dat op de wedstrijd tussen Heren 7 en Sterrenwijk 3 altijd zal worden teruggekeken als een soort Emmen-VVV. Een vermakelijke seizoensopener met veel goals, die de thuisploeg echter snel achter zich wil laten. Volgende week staat de uitwedstrijd tegen Odin 9 op het programma, en zal de jacht op de eerste 3 punten van het seizoen worden hervat.