VOP VR1

4e klasse E

19 september 2020 9:30

had een penalty moeten geven

Zaterdag 19 september, de eerste competitiewedstrijd! Vol goede moed stonden we om 8.45 bij het rugbyveld voor de teambespreking. In de witte shirts begon om 9.30 stipt de wedstrijd. De drie belangrijke punten: kantelen, zoneverdediging en de as dichthouden. En wanneer gaan we druk zetten? Vanaf de kop van de cirkel, dat is dus de kop van de cirkel, toch Steven?

Op een paar keer ‘Even wachten Cleo!’ ging dit over het algemeen best goed. Helaas wist VOP toch het net te raken met een afstandsschot net over Emma heen. De vlagger van de tegenstander wist ook niet zo goed wanneer ze wel en niet moest vlaggen voor buitenspel. De consequentie was dat ze elke keer maar vlagde en wij helaas niet hebben kunnen scoren in de eerste helft. We gingen de rust in met 0-2 achterstand.

Op naar de tweede helft! We willen kampioen worden, dus moest er iets gebeuren. In het begin van de tweede helft werd er vooral veel tijd gerekt door VOP. Onze coach Anneleen grapte dat het misschien wel een idee zou zijn om onze Veergil eens in de spits te zetten om de tegenstander te verwarren. Zo gezegd zo gedaan, 3 meiden achterin en Vere kwam in de spits. Vanuit de corner wist ze hem erin te tikken, 1-2! Ze wisten het niet meer bij VOP. Vervolgens kwam vanuit een mooie opbouw de bal bij Ans terecht en die wist er nog een goaltje in te prikken, 2-2!

Met deze stand klonk het eindsignaal en waren we tevreden met het resultaat als winnaars van de tweede helft. Tijd voor bier!

N.B. Graag wil ik (Ans) nog even een opmerking maken over de mega irritante en bijdehante ingooier, maar dit mag niet. DOEI