Assist: Judith Hoex

4e klasse E

3 oktober 2020 9:30

M.A.N.O.N.

Op de vroege zaterdagmorgen stonden de parels van dames 4 weer te trappelen om drie punten binnen te harken. Na een flinke rekensom op vrijdagavond stonden er 16 dames op het wedstrijdformulier, maar de nodige miscommunicatie en een enkele verslaper (ik noem geen namen) (bo) stonden we toch opeens maar met 13 voor het hek van het rugbyveld. Gelukkig had onze slagromi haar voetbalschoenen meegenomen en sloten bij de tweede helft nog twee speelsters aan, zodat de vlagger niet moe werd. Na een eenzame meerkoet bevrijdt te hebben konden we beginnen met de warming-up. Het natte rugbyveld en slaperige hoofdjes gaven de trainers weinig vertrouwen.

Het was al snel duidelijk dat we deze wedstrijd makkelijk konden winnen, zolang we scherp bleven. Na een aantal schoten op goal werd duidelijk dat de keeper geen keeper was en de bal maar al te graag weer losliet na een redding. Toen Judith de bal in de linkerhoex schoot liep Ans goed door en kon in de rebound de bal tegen het net aan schieten. 1-0.  Nog in de eerste helft ging op de een of andere manier de bal tussen de palen aan de verkeerde kant, toen stond het opeens 1-1, conjo.

In de rust kregen we een goeie optater van aanvoerder Hanna en de trainers. We speelden sterk, maar een goal bleef nog uit. We kregen wat corners mee, maar steeds schoot de natte bal langs alle spelers, tot frustratie van eerder genoemde aanvoerder. Inmiddels was het laatste kwartier aangebroken en kregen we weer een corner mee. Bo nam plaats bij de cornervlag en vanuit de middellijn werd door Hanna heel bemoedigend geschreeuwd dat deze er echt in moest. Hanna krijgt altijd haar zin dus Cleo kopte bij de eerste paal de bal tegen het net. Tot vreugde van iedereen. Joepie! 2-1.
De tegenstander protesteerde nog en gaf appèl voor hands, maar de afdruk van de bal op het voorhoofd van Cleo was bewijs genoeg dat dat onterecht was.
De dames van Eemnes gingen voor alles of niets, en mochten dus naar huis met niets. In de laatste paar minuten gaf Cleo nog een steekpass op Ans die, bloedzenuwachtig, één op één met de keeper kwam, maar hem er toch keurig in tikte! Chapeau.
Na de wedstrijd mooi applausje voor onszelf gedaan, en toen naar huis, bier komt volgende week weer in de Rex!