1 - 3

Odysseus '91 3

Groep 1 40

29 augustus 2020 12:00

Eindelijk. We mogen weer. Nu gaat het toch echt gebeuren. Na twee oefenwedstrijden mochten de mannen van heren 3 weer aantreden voor de eerste bekerwedstrijd van het seizoen. Het prachtaffiche betreft TOV 3 – Odysseus ’91 3. De voorbereiding loopt tegen het eind aan en de selecties van zowel 3 en 4 beginnen een beetje vorm te krijgen. Het team bestond uit oud heren 3 en 4 spelers en is aangevuld met nieuwe leden. Daarnaast werd het elftal versterkt met een paar krachten van heren 2.

De voortekenen waren goed: het kunstgras lag er goed bij en het weer was niet te warm, niet te koud. De tegenstanders waren een stukkie ouder en dat was duidelijk merkbaar in de conditie.

Doordat trainer Lars ook een wedstrijd had om dezelfde tijd als heren 3 kon hij er niet bij zijn. Kandidaats-aanvoerder Tom (a.k.a. de torpedo) stond op om het trainerschap tijdelijk op zich te nemen. In de kleedkamer werd de 4-3-3 opstelling bekend gemaakt. Van achter naar voren, van links naar rechts (beter bekend van het carnavalsliedje): Martijn, Michael, Dimi, Arie, rick, Niels, Dylan, Stef, Thijs, Ruben, Kevin. Deze 11 zouden de wedstrijd aftrappen in het mooie Baarn. Na de laatste tactiekbesprekingen hoe de tegenstander onder druk te zetten en zelf het spel te maken kon men naar het veld om de eerste helft te beginnen. Naast het basiselftal heeft pieter de vlaggerstaak op zich genomen om de wedstrijd in goede banen te laten verlopen.

Het begin was sterk en er werd goed rondgespeeld. Gelijk werd duidelijk dat Ody conditioneel stukken sterker was en het voetballend moest gaan oplossen. Echter werden de passes slordiger en kreeg TOV de kans om het spel meer en meer te gaan maken. Gelukkig gingen er ook dingen goed. De bal ging met vlagen goed rond en er ontstonden kleine kansjes. Echter verloor Ody de bal waardoor de oranje-geklede tegenstanders konden omschakelen en met een paar passes voor het doel kwamen. De spits kreeg hem ietsjes buiten de 16 en schoot de bal met een doffe trap richting de kruising; 1-0. Ondanks de tegenslag was de wedstrijd nog lang niet gespeeld. De eerste helft werd uitgespeeld waarna de kleedkamer werd opgezocht.

In de rust pakte de invaltrainer het papiertje erbij waarop stond dat er tweemaal gewisseld ging worden. Dimi en Kevin verlieten het veld voor Ko en Kosja. Zorgen de nieuwe krachten er dan voor dat de heren van TOV het conditioneel niet meer aankunnen? De tweede helft begon goed voor Ody. Er wordt mooi gecombineerd vanuit het middelveld en achterin werden de tegenaanvallen goed opgevangen. Ody domineerde de wedstrijd meer en meer. Rond de 55ste minuut verliet ook Ruben het veld en kwam Ivo in de plaats. Hij had slechts een paar minuten nodig om de bal rond de 16 meter te ontvangen en uit de draai te schieten op doel. De keeper slaat de bal weg waar Kosja de bal makkelijk in de touwen kan schieten. 1-1! Alles was weer mogelijk en de trainer gebruikte het moment om nog een wissel in te brengen. Bakkie neemt de plaats over van Thijs op linksvoor. De tegenstanders kregen het zwaarder en zwaarder waardoor Bakkie in de 70ste minuut de bal geeft op Kosja rond de 16 meter. Het schot schoot langs de keeper. 1-2! De heren van Ody wisten dat de wedstrijd zo goed als gewonnen was als de taken niet werden verzaakt. Meer en meer kansen deden zich voor en de laatste wissel werd doorgevoerd. Sil neemt de plek over van Dylan. In de slotfase van de wedstrijd krijgt Ody een mooi countermogelijkheid waarbij Stef de bal voor kan geven vanaf de zijkant. Hier staat Bakkie om de kans te verzilveren en schiet de 1-3 binnen. De wedstrijd werd zakelijk uitgespeeld en de eerste 3 punten in de beker werden meegenomen naar Olympos.

Een prima eerste wedstrijd van de beker. 5 september wordt de volgende bekerwedstrijd gespeeld tegen Scherpenzeel 2 om 10:00 uur op het vertrouwde hoofdveld. Dit belooft gelijk de kraker van de poule te worden aangezien Scherpenzeel 2 de eerste wedstrijd met 4-0 heeft gewonnen. Reden genoeg om deze wedstrijd te komen kijken, dus komt dat zien!