... (schot)

1e klasse B

28 september 2019 12:30

Zaterdag 28 september leek een topdag te worden voor de Nederlandse sport. Zowel Sifan Hassan en Annemiek van Vleuten wisten wereldkampioen te worden en ook bij Ody lag de potentie voor veel punten. Voor velen stond deze dag dan ook in het teken van de club: Heren 3, Heren 2 en Heren 1 volgden elkaar mooi op en ’s avonds lonkte voor een aantal het openingsfeest. Wat wil je nog meer met je zaterdag?

Nadat de nodige broodjes en kopjes koffie waren gehaald, werd iedereen naar de vergaderzaal getrommeld voor het tactisch overleg. De tegenstander van vandaag was De Merino’s. Een hoogvlieger van vorig jaar die met veel oud eerste spelers een listige ploeg is gebleken. JvZ zette de lijnen uit en besprak hoe we dit team gingen bestrijden. Nadat de koppen dezelfde kant op waren gezet, mocht het omkleden beginnen.

Terwijl heren 2 vervolgens al een goed kwartier aan het warmlopen was, kwam de tegenstander op hun elfendertigste aankakken en begonnen met hun warming-up. Heren 2 stond echter scherp aan de start en deed dit in de volgende opstelling: Erik; Steven – Thomas – Bas – Gijs; Thomas J – Juul – Jochum; Jeshua – Roman – Pietje. Op de bank namen plaats Lars, Timo, Thomas M, Joaquin en Sjoerd.  Met deze voorbereiding en trouwe support van Robin, Jappie en Loco leek de weg naar de eerste punten van het seizoen vrij te zijn.

Heren 2 begon sterk aan de wedstrijd waarin zij zowel in balbezit als zonder bal goeie dingen lieten zien. De Merino’s creëerden vrijwel niks terwijl Odysseus een aantal dreigende momenten had. Roman werd veel vaker bereikt dan in de afgelopen weken en zorgde zo voor een kapstok om het spel aan op te hangen wat uiteindelijk resulteerde in de 1-0. Een ingooi van Steven werd knap gecontroleerd op het bovenbeen door Roman die de bal vervolgens al hooghoudend voor kreeg. Hier liet Jochum zien hoe belangrijk het “knieën insteken” van de warming-up wel niet is door soeverein voor zijn tegenstander te komen en met de rechter binnenkant knie de bal via de keeper in het doel te werken. Een welverdiende 1-0 en tevens de ruststand.

In de rust werd benadrukt dat we een goede helft achter de rug hadden maar er nog lang niet waren. Timo kwam erin voor Thomas J die kramp had en het was zaak de eerste 10 minuten na rust te overleven en hierna door te pakken. Dit bleek echter makkelijker gezegd dan gedaan. Meteen de eerste minuut na rust kon een lage voorzet van de Merino’s worden binnengewerkt door hun linksbuiten. Deze besloot echter met ons plan mee te gaan en deze bal recht op Erik te schieten. Heren 2 kwam met de schrik vrij en wist 10 minuten later zelfs hun voorsprong te verdubbelen. Jochum kreeg de bal van Timo en wist tussen 3 man in genoeg ruimte te creëren voor een schot. Hij raakte de bal heerlijk en de bal vloog in de linker onderhoek. Prachtgoal. 2-0.

Hierna kwam een fase die het best niet beschreven kan worden. Door ongelukkige momenten, vreemde keuzes van de scheidsrechter en veel wisselingen in de as van het veld wisten de Merino’s zich terug te knokken tot 2-1, 2-2 en zelfs 2-3. Waar Ody 60 minuten solide had gespeeld werd de wedstrijd uit handen gegeven in een kwartier tijd. Kansen die hierna nog werden gecreëerd werden helaas niet verzilverd en de mannen dropen teleurgesteld af naar de kleedkamers. Al met al een wedstrijd om snel te vergeten. Gelukkig waren de ervaren leden van Heren 2 niet te beroerd om hier ’s avonds een handje mee te helpen en heeft ondergetekende daad bij woord gevoegd.

Om af te sluiten een kleine verassing die men te wachten stond op Olympos: Ze hadden een broodje bal. Pluspunten voor de snelle service en de goed gekruide bal, alleen grote aftrek voor de afwezigheid van pindasaus. Kan dus beter. Voor volgende week maken de Valleivogels opwachting. Een ploeg die met 6 uit 2 goed in vorm is en zo een zware tegenstander zal zijn. Wanneer we echter kunnen voortborduren op de eerste helft van zaterdag, denk ik dat we hier een mooi resultaat kunnen boeken. Tot dan!