Odysseus '91 2

Stef Petiet (schot)

1e klasse B

7 maart 2020 11:45

Terwijl het hele land in de ban is van het corona virus, moest er op 7 maart ook gewoon gevoetbald worden door Ody heren 2. Na het matige optreden in de derde confrontatie tegen Elinkwijk van de week ervoor, waren de mannen gebrand op een goed resultaat. Op het programma stond het duel tegen De Merino’s uit Veenendaal. Aangezien dit de koploper betrof, hoefden Jeroen en Tamar niet veel te doen om de boel op scherp te zetten. Zeker gezien het jammerlijke verlies in de heenwedstrijd waar een 2-0 voorsprong uit handen werd gegeven.

De voorbereiding voor het duel was beter dan het in menig uitduel is geweest dit seizoen en iedereen was er ruim voor het verzamelmoment. Zo kon de focus goed op de belangrijke wedstrijd worden gelegd. Door de krapte voorin bij heren 1 konden de trainers kiezen uit 15 namen voor het treffen. Hier werd de volgende opstelling van gemaakt: Erik; Joaquin, Bas, Stijven, Snackie; Sieds, Nelis, Mick; Piet, Ruben, Michael. Tijdens de warming-up bleek ook dat de wissels graag hun steentje wilden bijdragen aan de wedstrijd, aangezien Timo van blijdschap in schreeuwen uitbarstte toen hij de rol van grensrechter op zich mocht nemen.

De wedstrijd begon zoals van tevoren verwacht: beide teams waren fel en het team aan de bal zocht snel de weg naar voren. Hierbij maakten De Merino’s vooral gebruik van de lange bal op de notoire kopsterke spits die het Odysseus de afgelopen seizoenen al zo lastig heeft gemaakt. De wedstrijd was redelijk in balans waarbij de gevaarlijkere momenten voor De Merino’s waren. Toch kwamen de mannen van Ody 2 net voor een half uur gespeeld te hebben op voorsprong. Na een snelle tegenstoot van de paarshemden wist Mick Pietje te vinden op de rand van het strafschopgebied. Die, tot ieders verbazing, in een keer schoot. De bal draaide om de keeper heen en vond via de paal tergend langzaam de weg naar de goal: 0-1. In het restant van de eerste helft kwamen beide teams nog tot een aantal gevaarlijke momenten en had linkback Joaquin zelfs bijna met zijn verkeerde been via een afstandsschot een heerlijk doelpunt mogen bijschrijven. Ook bewees Erik aan de andere kant zijn waarde met een aantal goede reddingen. Hierdoor mochten de teams aan de thee bij een ruststand van 0-1.

In de tweede helft was het voor de paarshemden zaak om niet dezelfde fout te maken als de vorige keer; namelijk de voorsprong uit handen geven. Helaas moesten al na 10 minuten in de 1-1 incasseren. Het eerste deel van de tweede helft was Ody namelijk een stuk minder dan de eerste helft. Ook de 2-1 viel namelijk via een stiftje ook al snel. In het resterende deel van de wedstrijd werd er naarstig gezocht naar de gelijkmaker door Ody. Dit maakte dat zelfs Bas op de linksbuiten positie te vinden was. Het mocht helaas allemaal niet meer baten, want de stand van 2-1 was ook de eindstand.

Met dit resultaat blijft Ody heren 2 op de 11e plaats staan. Maar er kan wel worden gesteld dat als de mannen zo blijven spelen, er genoeg goede resultaten zullen worden behaald in het restant van de competitie. Wellicht dat dit zelfs al later op de avond is gedaan tijdens het SuSa bierpongtoernooi.

Ohja en dan nogde beoordeling van het broodje bal: zeker prima, maar helaas een snack waarvan ze het tempo nog niet on point hadden: 6,5.