Wedstrijdverslag S.V. Valleivogels – USVV Odysseus ’91

81'
Assist: Jeshua Tromp

1e klasse B

5 oktober 2019 12:00

Zaterdag 5 oktober, de dag waarop USVV Odysseus ‘91 Heren 2 zich op kon maken voor het spelen van een heerlijke pot voetbal tegen S.V. Valleivogels heren 2. In tegenstelling tot alle voorgaande dagen van de eerste week van oktober was het weer voortreffelijk om een goede pot te spelen. Een beetje regen had het stugge hoofdveld in Scherpenzeel wel ten goeden gekomen, maar we moesten het er mee doen. Na het verlies van de twee voorgaande wedstrijden proefde JVZ (trainer Ody) een vleugje onderschatting bij de tegenpartij, die de eerste wedstrijden van seizoen 2019/ 2020 wel wist te winnen.

Na een prima warming-up kon om 12 uur de wedstrijd van start gaan, de 11 basisspelers van Ody waren er helemaal klaar voor en ook op de bank zaten vier fitte spelers (Stijn had helaas te dealen met een migraine aanval). De wedstrijd ging tussen twee teams die beide probeerde verzorgd voetbal te spelen en de tegenstander hoog onder druk te zetten. Ody probeerde, vooral in de eerste 45 minuten, via een opbouw onder de druk van de vogels uit te voetballen. Dit onder de druk uit voetballen ging Ody vaak goed af, maar zorgden een aantal keer voor een dreigende tegensituatie. In de eerste helft werden er door beide kanten niet veel kansen gecreëerd, wat resulteerde in een 0-0 tussenstand met rust.

In de tweede helft werd er een spannende strijd uitgevochten wat resulteerde in een vijftal gele kaarten, drie voor Ody en twee voor de thuisploeg. Ook de spanning buiten de lijnen was goed te merken, beide dug-outs lieten zich flink horen. Daarnaast had de scheidsrechter het na een aantal dubieuze beslissingen zwaar voortduren. Een van de dubieuze beslissingen was een makkelijk gegeven penalty in het voordeel van de thuisspelende ploeg. Tot vreugde van de Ody spelers, staf en aanhang wist de aanvoerder van de tegenstander de bal niet in het net achter de keeper te krijgen, maar werd het Jumbo reclamebord hoog achter het goal geraakt.

De lang uitblijvende goal kon natuurlijk niet uit blijven. Na een heerlijk diepteballetje van Jeshua, en een snelle sprint van Meuwissen (1 van de 3 Thomassen van Ody H2) kon deze zelfde Meuwissen de bal langs de keeper van de vogels drukken. De grensrechten appelleerde nog wel voor buitenspel, maar daar wilde de scheidsrechter niks van weten. Het eerste doelpunt van de wedstrijd was nu een feit en een eerste overwinning wel heel dichtbij. Een dikke 10 minuten moest Ody de voorsprong nog verdedigen. De thuisploeg bleef strijden voor een punt in eigen huis, maar echt gevaarlijk werden ze niet meer. Een echte grote kans was in het slot van de wedstrijd voor de aanvoerder van het in het paars spelende team. Helaas kwam er door een goede redding met de voet van de keeper geen tweede doelpunt op het scorebord te staan.

De eerste drie punten van het seizoen zijn binnen, laten er nog velen volgen!!!