Mannen Zaterdag reserve 10, 6e klasse 618

14 november 2009 14:00

Overwicht Heren 10 resulteert niet in overwinning

Zaterdag 14 november zal door de heren van Odysseus H10 een dag zijn die ze niet snel zullen vergeten (ondanks het zware drankgebruik diezelfde avond). De paarse bengeltjes hadden deze zaterdagmiddag dé kans op de eerste driepunter van het seizoen.

In de eerste helft, in een gewaagde 3-4-3 formatie, wisten de ‘purple boys’ voor het eerst dit seizoen 45 minuten lang de nul te houden. Dankzij de lat, Milan die een bal van de lijn ronselde en reddingen van de ‘keeper met de vieze haarband’ was Odysseus in staat, ondanks matig spel, het doel schoon te houden. Veel kansen kon de ploeg van vlaggenier Jeroen van der Velde voor rust niet creëren.

Na rust, toen het elftal weer in de vertrouwde 4-3-3 formatie ging opereren begon het goed te lopen bij H10. Het elftal creëerde kans na kans en had dankzij het goed draaiende middenveld dat bestond uit Gutierrez, Roeland en Lars een overwicht tegen de mannen uit Overvecht. Dit resulteerde ook in de openingstreffer van Gutierrez, de blonde middenvelder met de afwijkende geaardheid passeerde de VVJ-doelman via een mooi afstandschot dat precies in de hoek paste. De tweede treffer van Odysseus volgde al snel, de constant gevaarlijke Vincent kon na het missen van een hoop kansen dan toch eindelijk weer een treffer vieren. Met hoge snelheid sneed de topscorer door de VVJ-defensie en passeerde hij de doelman. Vervolgens schoot linksbuiten Karel een bal op de paal en in dezelfde aanval vuurde de aanvallende rechtsback Jorge de bal snoeihard op de deklat.

Odysseus kon het overwicht helaas niet omzetten in drie punten, onoplettendheid van de defensie zorgde ervoor dat VVJ via een snel genomen vrije trap twee man vrij voor de keeper kreeg. Na een wilde tackle van de aanvaller op keeper Wimpie Noga kon VVJ de tegentreffer maken. Het doelpunt zorgde voor commotie bij de spelers van H10 omdat het er verdacht veel op leek dat de aanvaller van VVJ keeper Wim met twee vooruitgestoken benen torpedeerde. De scheidsrechter wuifde de protesten echter weg. Na de 2-1 stortte het spel van H10 in en door een dekkingsfout kon VVJ in de eindfase de gelijkmaker binnentikken.

Al met al was het een (onterecht) gelijkspel die veel hoop biedt voor de toekomst van het tiende elftal van Odysseus. Mede dankzij gelegenheidsspits Jordy was het aanvalsspel van Odysseus verzorgd en dreigend en ook de linies daarachter (de degelijke defensie bestond uit Jorge, Milan, Martin en Lucas) deden hun taken naar tevredenheid van de belangrijkste man (en wederom Man Of The Match) Jeroen.