Odysseus 2 speelt eerste officiële wedstrijd van het seizoen

90'

Groep 1 21

31 augustus 2019 10:00

Op zaterdag 31 augustus mag de selectie van heren 2 zich om 9 uur al verzamelen op sportpark Olympos. Voor menig speler is dit wel even wennen na een lange zomervakantie. De oogjes zijn nog klein en de ontbijtjes en kopjes koffie worden snel nog even gehaald bij het Sportcafé. Als blijkt dat iedereen het voor elkaar heeft gekregen om op tijd aan te komen, mag het omkleden beginnen.

Na 5 weken trainingen en oefenwedstrijden is het vandaag eindelijk tijd voor het echte werk. De doelstelling voor vandaag is duidelijk, een gelijkspel. Wel laten zien dat je eigenlijk beter bent, maar toch niet doorgaan in de beker. De selectie bestaat uit veel nieuwe jongens, klaar om zich te bewijzen. JvZ had een griepje te pakken, dus de altijd trouwe Tamar stond er vandaag alleen voor om de mannen de wei in te sturen.

Dan de wedstrijd. Bij de warming-up werd al duidelijk dat het een zware wedstrijd ging worden. De kunstgrasmat stond zowat in de fik en de zon scheen vol op de bolletjes van de Odysseanen. Gelukkig kwam trouwe fan Conny (moeder van Lars), wel weer supporten. De opstelling was als volgt: Ibi; Gijs, Camiel, Bas, Lars; Frank, Jules, Roman; Jaron, Ruben, Jesh. De trouwe kijkers weten dat hier precies tien spelers bijstaan die vorig jaar geen deel waren van de selectie. Dit betekend niet alleen dat er heel wat kannetjes inkoop op tafel gaan staan. Ook begon de wedstrijd een beetje rommelig. Ody had geen grip op de wedstrijd en ging de rust in met een brilstand.

Na rust kwamen Sieds en Joost in het veld. Goede fases werden met slechte fases afgewisseld. De hitte had vele slachtoffers, Gijs had zich de eerste helft helemaal de klote in gelopen en werd ongeveer 30 seconden na rust gewisseld door Jochem. Jaron werd gewisseld voor Thomas die welgeteld 3 minuten op het veld gestaan. Na de hele week feuten en zuipen op Unitas was een wedstrijd op zaterdag net iets te veel voor zijn lichaam, gelukkig is hij er inmiddels weer bovenop. Ilias kwam voor hem in het veld.

Rond de 70e minuut maakte 2e klasser Maarssen de 0-1. Aangezien we er met z’n allen voor gingen om gelijk te spelen werd er het laatste kwartier volle druk gezet. Na ongeveer 15 corners en 60 voorzetten viel de 1-1 in de 90e minuut. Ilias schoot na een mooi steekballetje van Joost de bal prachtig binnen uit een onmogelijke hoek.

Na de wedstrijd werd het gelijkspel gevierd met witbier en pistoletjes mozzerela-pesto (de nieuwe snack-hype bij olympos). Ilias werd een beetje straattaal bijgeleerd, zodat hij zich ook kan redden in de mindere wijken van Utrecht. Later op de dag werden de wedstrijden van dames 1 en heren 1 bekeken, helaas is het hen niet gelukt gelijk te spelen. Beiden wonnen flink en maken nu kans om door te bekeren en hun vrije weekenden op het voetbalveld te moeten staan.