3 - 1

Woudenberg 2

1e klasse B

3 november 2018 12:30

Zaterdag 3 november stond de wedstrijd tegen Woudenberg op het programma. Na twee verloren wedstrijden op rij werd het duidelijk weer eens tijd om de punten ditmaal in eigen huis te houden. Op papier geen onmogelijke opgave, maar ook zeker geen ‘kat in het bakkie’. Voor aanvang van de wedstrijd hadden zowel Woudenberg als Ody 6 punten bij elkaar gesprokkeld, Woudenberg had hier wel een wedstrijd minder voor nodig.

Na de tactische bespreking en warming up vond iedereen het rond 12:30 wel tijd om te beginnen, behalve de scheidsrechter. Deze beste man was nog in geen velden of wegen te bekennen. Om en nabij een kwartier later kwam hij aangeslenterd en konden we, na het winnen van de tos, eindelijk beginnen. Ody startte met de volgende 11 namen: Olfe (keeper h7), Jappie, Lowie, Sannie, Robin, Sieds, Simon, Jelle, Jeshua, Ceha en Jori. Tom, El Loco en Pietje begonnen op de bank, Milan begon als grensrechter doordat hij tijdens ‘steen papier schaar’ voor schaar koos en dat terwijl ‘mannen altijd steen kiezen’ (El Loco, 2018).

Ody begon scherp aan de wedstrijd en dit resulteerde dan ook in een vroege voorsprong. Een verdediger van Woudenberg gleed weg waardoor de weg naar de zestien vrij was voor Jori. Met een strakke pass zette hij Ceha vrij voor de keeper. Ceha hoefte de bal alleen nog maar tegen de lat te werken zodat een verdediger van Woudenwerg hem uit de rebound onberispelijk kon binnen schieten: 1-0. Niet veel later kwam er opnieuw een strakke pass vanaf de zijkant op Ceha, ditmaal kwam deze pass vanaf de rechterkant van de doorgestoomde Jelle en ditmaal werd de bal wel direct door Ceha tot doelpunt gepromoveerd: 2-0. Met deze comfortabele 2-0 voorsprong liet Ody het restant van de eerste helft (nog ca 15 minuten) de teugels een beetje vieren. Hierdoor werd Olche de kans geboden zijn waarde aan te tonen. Deze kans greep hij met twee handen aan: eerst wist hij de inzet van de doorgebroken spits van Woudenberg te stoppen om vervolgens twee minuten later ook nog een strafschop te stoppen. Door deze heldendaden zochten beide ploegen de kleedkamer op met een 2-0 ruststand.

De tweede helft begon zoals de eerste helft eindigde: Woudenberg drong aan en Ody wist zich niet meer zo goed onder deze druk uit te spelen. Dit resulteerde dan ook in de aansluitingstreffer een kleine 10 minuten na rust: Een vrije trap vanaf de zijkant van de zestien werd in 1x in de verre hoek gekruld, net buiten het bereik van Olche. Inmiddels begon de scheidsrechter ook voor steeds meer irritatie te zorgen. Doordat hij amper uit de middencirkel kwam en er weinig logica schuilging achter zijn beslissingen waren beide teams steeds minder tevreden met zijn optreden. Na de 2-1 ging Woudenberg opzoek naar meer. Alhoewel Ody bij vlagen behoorlijk onder druk stond kwam er ook steeds meer ruimte te liggen bij Woudenberg voor een tegenstoot. Uit een van deze tegenstoten wist Ceha op aangeven van Jori de 3-1 binnen te schieten. In het restant van de wedstrijd drong Woudenberg wel aan, maar echt grote kansen bleven uit waardoor Ody de drie punten over de streep kon trekken. In de slotfase van de wedstrijd kreeg El Loco nog eenmaal de handen van het publiek op elkaar door met een prachtige Zidane pirouette twee man van Woudenberg op het verkeerde been te zetten. Niet veel later floot de scheids af en waren de punten binnen.

Ody heeft inmiddels 10 punten verzameld uit 7 gespeelde wedstrijden en staat daarmee op een verdienstelijke vijfde plaats. Volgende week staat er geen wedstrijd op het programma, wat mij eindelijk de gelegenheid geeft dit verslag de schrijven. Zaterdag 17 november spelen we tegen DHSC 2, met 7 punten uit 7 wedstrijden (na drie punten aftrek) is dus wederom een zeer spannende wedstrijd te verwachten!