17 oktober 2009 11:30

video wedstrijd

Aangekomen op het mooie sportcomplex in de kneuterige wijk ondiep, werd hier en daar nog een beetje duidelijk wie er deze dag allemaal wel bij waren en wie niet. Zo hadden Jan en Arjan zich afgemeld, de een wegens ziekte en de ander vanwege een mogelijke carrièreswitch van voetballer naar acrobaat. Maar al met al was het een mooie groep.

Een korte maar krachtige bui bracht de rest van het team de kantine binnen. Daar waar de trainer onderhand steeds minder te klagen heeft over de stiptheid van het team, laat dat andersom nogal te wensen over.

De kleedkamer werd al snel opgezocht, waar tijdens de tactische bespreking woorden galmden als schoppers, thuisfluiter en kunstgras. En natuurlijk de opstelling: Sonny – Steven, Tom, Dirk, Paul – Tim, Erik, David, Daan – Stefan, Floor. Met op de bank het de duo’s Tomek – Peter en Marco – Baake. Verder laat ik de besprekingen voor wat ze zijn om onoverhoopt verder te gaan met de warming up. Welke erg ontspannen verliep, maar wel een beetje abrupt eindigde omdat Sef Vergoossen graag wilde beginnen met de wedstrijd.

Nou goed, wij zijn de moeilijkste niet en ik bedoel nu we er toch waren…

Afijn.

De wedstrijd begint. Odysseus gaat goed van start. In balbezit wordt het veld redelijk groot gehouden en voorin werd goed doorgejaagd, wat al snel resulteerde in een doelpunt.

Terwijl dhr. Ing. Ds. Robben de bal vanaf rechts voorgeeft op Erik die randje 16 komt inlopen, besluit een verdediger van DHSC om op zeer fraaie wijze zijn eigen kieper te passeren. Dus na pak hem beet vier minuten was daar de voorsprong.

Niet veel later zetten Floor en Stefan goed druk op de achterhoede waardoor de kieper in zijn onrust de bal tegen de instormende Stefan op schiet. De bal rolt mooi vrij en dit keer hindert het ontbreken van de keeper de afmaak van Odysseus niet. Dus: 11e minuut, 0-2 door Stefan. De tegenstander begon door deze snelle klungelige achterstand al flink geïrriteerd te raken en daar waar ze nog niet extreem fel in de duels waren, deden ze dat nu wel. Vooral de Black Hawk en Erik hadden het zwaar te verduren centraal op het middenveld.

In de 17e minuut resulteerde een redelijke aanval van DHSC en wat onatentheid van Ody kant plotklaps in een bedreiging rondom de 16, welke mild werd gevloerd door mr. X.

Onser Sef besloot hiervoor maar te fluiten, aangezien het hem toch al niet zo zwaar viel. De vrije trap werd niet sterk binnen geschoten, sterker nog, hij werd niet binnen geschoten.

Maar viel ongelukkig de verre hoek in, nadat de muur de bal van richting had veranderd. Sonnie had het nakijken. Helaas 1-2.

Er lijkt nog niet veel aan de hand, aangezien de voorsprong nog steeds aanwezig was en de tegenstander nog weinig had laten zien. Maar op een of andere manier kwamen de jongens van de DOS-Holland-Stichtse Boys-Combinatie beter in hun spel. Het middenveld van Ody had het lastig tegen de brute schafers en de opbouw liet te wensen over, wat resulteerde in veel balverlies en veel strijd. Iets waar de thuisclub dankbaar gebruik van maakte en door middel van een sterke kalebas en een vlugge spits er omheen wat kansen creëerden. Waarvan er een goed werd binnengekopt. In 27ste minuut werd het 2-2.

Na dit doelpunt leek het erop dat de paarshemden wakker waren geschut, en de kop weer helder stond. Er kwam meer rust in het spel en de buitenkanten werden beter benut. Kortom er werd weer gevoetbald. Dit resulteerde in een paar ballen de 16 in en 1 grote kans waarbij Floor van dichtbij het betonwerk raakte.

Deze lijn werd doorgezet in het begin van de tweede helft. Een paar goede aanvallen over de flanken die weliswaar niet resulteerden in echt goede kansen, maar wel in druk voorwaarts. Het leek langzamerhand de goede kant op te gaan. Tot een goede bal de snelle spits van dhsc lanceerde richting doel, Tom zette nog een sprint in om de man te achterhalen, maar eenmaal gearriveerd bij de spits was het kwaad al geschied. De speler plaatste de bal met een mooie boog in de verre hoek, voorbij de door de zon geplaagde Sonnie.

De 3-2 viel in de 54ste minuut. Een koude douche. De rest van de tweede helft werd gekenmerkt door onrust, balverlies en krampachtige pogingen om te gaan met het fysieke spel van de tegenstander en de hoge frequentie van het fluitje van de scheidsrechter. Ody kwam niet meer in het eigen spel en moest zich na ongeveer 90 minuten gewonnen geven.

Hier wil ik het graag bij laten voor nu. Ik denk dat het fijn is dat we vooruit kunnen kijken naar een felle trainingsweek, met een aansluitende rustdag op zaterdag. Zodat we de week erop fris en fruitig kunnen beginnen aan het volgende deel van de competitie.

We hebben nu 1 derde gehad en ik moet zeggen dat we het zeker niet onaardig hebben gedaan, met 13 punten uit 6 wedstrijden doen we nog volop mee om de prijzen. En ik denk dat we met de lessen die we leren van elk puntverlies, de herintrede van de geblesseerde spelers en ons uithoudingsvermogen zat kansen hebben om in de titelstrijd aan het langste eind te trekken.