2 - 2

Altius 2

Groep 1 10

1 september 2018 10:00

Zaterdagochtend kwart voor 8, de wekker ging voor de eerste pot van het jaar. Snel het bed uit, twee bammetjes pindakaas en op het fietsje richting Ody. Als eerstejaars mocht ik eerst nog even langs de Blokhut om een broekje en een paar sokken te bemachtigen. Zo gezegd zo gedaan. Langzaam aan komen de jongens van Heren 2 binnen druppelen: De 1 klaagt nog even over het vroege tijdstip van de wedstrijd, maar op deze mooie voetbaldag kwam de stemming er al snel in. Nieuw seizoen, nieuwe leden, nieuwe shirts; gemotiveerd voor de bekerpot tegen Altius 2 stapten we de kleedkamer uit. Jasper, Tamar en Jeroen gaven ons, op een tweetal opdrachten na, vrij spel. Dit onder andere om te kijken of we hetgeen waar we de afgelopen maand op getraind hebben nog een beetje hadden onthouden. Goed, nadat de scheids de spelerspassen had gecheckt mochten we dan eindelijk de eerste minuten van het seizoen maken. De mannen van Heren 2 begonnen sterk aan de wedstrijd en wisten de bal in het eerste kwartier vooral op de helft van de tegenstander te houden. Echter, grote kansen bleven uit. Naarmate de eerste helft vorderde, wisten de mannen van Altius 2 het voetballend ook op te pakken. De 45 minuten werden vooral volgespeeld tussen de twee strafschopgebieden in. Keepers werden nauwelijks uitgetest. Tegen het eind van de eerste helft was het de nieuwe aanwinst Michael die ongelukkig zijn knie verdraaide. Na het nog een paar minuten te hebben aangekeken, werd er in de rust besloten om Michael te wisselen voor Jelle. Ook Simon stapte fris het veld in met de gedachte de 3 punten op Olympos te behouden.

De tweede helft werd sterk begonnen door de mannen van Heren 2. Jelle was op rechts verantwoordelijk voor een aantal sterke passeerbewegingen, die de bal dichter bij de goal brachten van Altius. Nadat Simon net buiten de zestien op de grond werd gemaaid, was het Sieds die met een vrije trap de bal al krullend in de kroessoe dacht te draaien. Helaas stond alleen het verticale aluminium nog in de weg. Voor de rebound kwam Jochum net een teenlengte te kort om de bal genoeg kracht mee te geven om de keeper te passeren. Kort hierna besloot de trainert dat het tijd was om Mick en Ivo in te brengen voor Jochum en Ceha. Kansen werden gecreëerd op de helft van de tegenstander. Toch waren het de mannen van Altius 2 die de bal over de streep wisten te trekken. Thuis, 0-1 achter tegen de mannen uit de tweede klasse reserve. Er viel iets recht te zetten. De alerte Ruben, die net Jori had afgelost, dacht hier net zo over en wist de bal te onderscheppen om hem vervolgens moeiteloos langs het keepertje te schuiven. Aanvallend sterker, maar toch de 1-2 weer om de oren krijgen. Dus juichen deden we toen we Robins balletje langs de keeper zagen rollen. De 2-2 stond al op het scorebord, maar het was Mick die de pret deed bederven. In een splitsecond dacht Mick dat het handig zou zijn om de bal nog een extra zetje te geven: gissen doet missen, want het was de scheids die op zijn nieuwe fluitje (die overigens verschrikkelijk luid was) voor buitenspel floot. De trainert die naar zichzelf de belofte had gemaakt om de wedstrijd al zittend te beschouwen vloog uit ongeloof van z’n bankje. Mick was zich bewust van deze immense blunder en voelde aan z’n water dat er voor hem meer in zat. De 2-2 mocht uiteindelijk alsnog op jouw naam worden geschreven Mick, want wat plaatste je die bal mooi over de keeper hoog in het doel.

De 90 minuten zaten erop. Voor nu waren we tevreden met het uiteindelijke gelijkspel, maar we hadden dit natuurlijk gewoon over de streep moeten trekken. Volgende week mogen we, en gaan we ons bewijzen op het sportcomplex van HSV de Zuidvogels 2.

Basis elf: Koen, Cats, Robin, Jasper, Cas, Sieds, Jochum, Ceha, Jori & Michael.

Verslaggever: Jochum Jorna