0 - 0

CDW 2

Mannen, 2, 2e klasse D

4 november 2017 12:30

Op 4 november 2017, een herfstachtige najaarsdag, stond de wedstrijd Odysseus ‘91 2 - CDW 2 op het programma. De bezoekers bezetten de vijfde plaats van de ranglijst, waar de mannen van Odysseus na vijf wedstrijden nog altijd geen punt verloren hadden, en dus met twee punten voorsprong de eerste plaats innamen. Toch heeft Odysseus de laatste weken meer moeite met het waarmaken van de rol van koploper. Desondanks was het hele team erop gebrand om vandaag een goed resultaat neer te zetten. Voorafgaand aan de wedstrijd werd de teamfoto gemaakt, en er werd een gretige en geconcentreerde indruk gemaakt bij de warming-up.
Gezien de huidige vorm van Odysseus beloofde het geen makkelijke wedstrijd te worden. Na het droevige spel van vorige week tegen VVZ, waarbij alsnog een 1-2 overwinning over de streep getrokken werd, had Odysseus vandaag wat goed te maken. Maar al vanaf de eerste minuten kon Odysseus opnieuw niet het vlotte spel terugvinden van haar eerste paar wedstrijden. Opbouwend oogde het af en toe slordig en gehaast, en met het inzakken van CDW was het weer lastig om de weg naar het doel te vinden. Daarnaast zorgde het zeer agressieve spel van de bezoekers voor wat opstootjes hier en daar, maar de soms stevige overtredingen werden niet bestrafd met een kaart. Toch kreeg Odysseus voor rust wel een aantal mogelijkheden, waaronder een grote kans voor Jeshua, die een volley van dichtbij net niet goed op zijn schoen kreeg waardoor de bal naast het doel terechtkwam. Ook CDW kreeg één uitgespeelde mogelijkheid, maar Robin was bij de tweede paal op tijd om de bal voor de lijn weg te werken.
In de tweede helft voerde Odysseus de druk verder op, waarbij er beter gevoetbal werd. Het spel bevond zich voortdurend op de helft van CDW, en het gevoel ontstond dat een doelpunt er steeds meer aan zat te komen. Odysseus werd een aantal keer gevaarlijk uit standaarsituaties, met name uit de goed genomen vrije trappen van Dylan. Er kwam een kans voor Lucas uit een snel genomen vrije trap, maar het schot bracht de keeper van CDW niet in de problemen. Ook invaller Joost kreeg nog een kans, maar ook hij had het geluk vandaag niet aan zijn zijde.
De wedstrijd eindigde dus in een doelpuntloos gelijkspel, wat voor CDW aanvoelde als een goed resultaat, en voor Odysseus als een ware teleurstelling. Het eeste puntverlies was een feit, wat betekende dat concurrent Montfoort twee punten inliep en dus op gelijke hoogte kon komen. Door het iets betere doelsaldo kan Odysseus zich nog wel de koploper van de competitie noemen. Voor de mannen van heren 2 dus de taak om de rug te rechten en volgende week in eigen huis tegen De Meern haar vorm terug te vinden, aangezien de week erop de kraker op het programma staat in en tegen de huidige nummer twee montfoort.