Mannen, 2, 2e klasse D

14 oktober 2017 12:30

Zaterdag 14 oktober 2017, alles wees erop dat vandaag een mooie dag zou gaan worden. Het zonnetje scheen, de vogeltjes floten, er was (bijna) geen wolkje aan de lucht te bekennen en het kwik van de thermometer stond tot boven de 20°C markering. Kortom: mooi voetbal weer. Dit komt goed uit gezien de reputatie van de heren van 2 als “mooiweer voetballers”. Daarbij is het vandaag ook nog eens Super Saturday, wat een synoniem is voor “veel bier voor weinig”. Met als klap op de vuurpijl van deze mooie dag: een biercantus. Een gelegenheid voor de zangtalenten onder ons om zich ook buiten het veld te onderscheiden van het gewone volk.

Met al deze mooie beelden in het achterhoofd beloofd het een fantastische dag te worden.

Nadat Roel, Lars en Rutgher het aanvalsgerichte, defensief verantwoorde en tactische onderbouwde strijdplan ter ore hadden gebracht werd daar de eerste helft weinig van uitgevoerd en stond met de rust 1-2 op het scorebord. Om de positieve vibe van deze ochtend vast te houden laat ik het wat betreft de eerste helft bij de voorgaande zin. Met een kopje verse munt thee of ander hip drankje erbij in de rust werd de spelers toch vriendelijk verzocht om met de neuzen dezelfde kant op te gaan staan en een paar doelpunten te maken de 2e helft. De eerste tien minuten waren nog even warmdraaien maar daarna kwam het doelpunten apparaat van Ody toch op gang. Helemaal soepel draaide de machine nog niet want Tom had wat hulp van de keeper en de paal nodig om, na een voorzet van Juul de 2-2 binnen te lopen. Maar op zo’n dag als vandaag tellen we die ook.

Met nog 20 minuten te gaan wordt Jelle het veld in gestuurd, hij springt op z’n brommer en zoeft al slalommend de hele linkerflank over. Om beurten moeten de tegenstanders even aan de zuurstoffles om bij te komen van de dollemansrit van Jelle. Na weer zo’n wilde rit levert Jelle de bal keurig op een presenteerblaadje af bij Jori die de 3-2 binnen schiet.

Na de eerste helft even bijgekleurd te hebben in het zonnetje hebben de trainers ook Dylan bereid gevonden om een paar minuten te maken vandaag, en dat is maar goed ook. Iedereen weet dat Dylan met rechts een aardig balletje kan trappen. Dat hij dat ook met links kan heeft hij vandaag laten zien door de bal precies bij Jori op het hoofd te leggen voor de 4-2. In de voetballerij moet je soms ook een beetje geluk hebben zo bleek maar weer. Zo rolde de bal, na een voorzet van Tom en ergens in de buurt te zijn gekomen van de voeten/schenen/knieën van Jori toch over de lijn voor de 5-2. Na een prachtig begin van de dag, een mooie voortzetting van de wedstrijd in de 2e helft was het na het laatste fluitsignaal van de scheids tijd om te gaan genieten van de rest van deze Super Saturday.