66'

Mannen, 2, 2e klasse D

23 september 2017 12:30

Odysseus' 91 2 - VRC 2

Op 23 september stond de eerste competitiewedstrijd van het seizoen 2017/2018 op het programma. Op het (altijd) mooie Olympos mocht Odysseus heren 2 aantreden tegen de concurrenten van VRC 2. De trainers waren volledig overtuigd dat er een mooi resultaat behaald moest worden bij de openingswedstrijd. Waar de bekerwedstrijden nog als oefenwedstrijden werden gezien, ging het nu echt om de knikkers.

De trainers kozen er daarom voor om de volgende elf namen het veld in te sturen. Op de goal ging Erik trachten om de nul te houden. Erik werd daarbij geholpen door Ivo rechts in de verdediging, Niels en Willem centraal en Robin maakte de verdediging compleet. Dylan (vorige week nog afwezig zonder geldige reden), JvZ, Mick en Ties moesten het middenveld domineren en in de spits was ruimte voor Milan en Jori.

Het strijdplan was eenvoudig. Er moest druk gezet worden zoals dat vooraf besproken was en vanuit daar moesten de goals gaan vallen. De eerste helft was het een hele open wedstrijd met kansen over en weer. In de eerste minuut moest Erik er al voor zorgen dat de Paarse Helden niet tegen een achterstand aankeken. Direct daarna scoorde Odysseus de openingstreffer. Milan haalde de trekker over na een mooie aanval. Er volgden grote kansen over en weer waarbij Odysseus het betere spel vertoonde, maar de wedstrijd niet helemaal op slot kon gooien. Een eigen goal na een goede actie van Ties zorgde ervoor dat Odysseus met een 2-0 voorsprong kon gaan rusten.

De altijd kritische coaches waren tijdens de eerste helft niet altijd even tevreden en ik kan mij voorstellen dat het er stevig aan toe ging in de kleedkamer. Ondergetekende was niet aanwezig bij de bespreking omdat hij samen met Jasper, Lucas en Sander even aan Tom moest uitleggen hoe het mooie spel Koenen nou eigenlijk werkte.

De tweede helft kwam Jeshua in het veld voor Jori. Deze had namelijk auw aan zijn teen en kon dus na de rust niet meer terugkeren. Al snel bleek Odysseus ook op het conditionele vlak superieur te zijn aan de tegenstanders uit Veenendaal. Na de 3-0 van Milan konden de trainers met een gerust hart rust gunnen aan Dylan en Mick. Fries en Lucas moesten de overwinning uit het vuur slepen, maar de gemakzucht sloop langzaam maar zeker in het team. Er werden nog kansen weggeven, maar telkens stond Erik op de goede plek. Tom en Jasper kwamen nog in het veld voor JvZ en Robin. Nadat heren 2 de voorsprong uitbouwde naar 4-0 (Lucas) en 5-0 (Milan) vond de scheidsrechter het wel genoeg.

De meeste spelers van Heren 2 sloten de voetbalmiddag af door Heren 1 met 4-2 te zien winnen. Een heel geslaagde dag dus voor menig Ody-lid. Fries schrok zich nog wel een hoedje toen bleek dat de kledingtas niet meer aanwezig was op Olympos.

Odysseus is de competitie dus goed begonnen met 5 goals voor en 0 tegen en is nu de trotse koploper in de reserve tweede klasse. Volgende week wordt tegen Kampong gestreden om deze plek vast te houden.