DOVO 5 - Odysseus '91 2

DOVO 5 - Odysseus '91 2

DOVO 5

1 - 4

Odysseus '91 2

21'
Paul Roumen (kopbal)
25'
Tom Sloetjes (kopbal)
51'
82'
Peter Mooij (schot)

Competitie

Mannen Zaterdag reserve 2, 3e klasse G

Datum

5 september 2009

Accommodatie

Onbekend

DOVO 5  - Odysseus ’91 2                 1-4 (0-2)

 

Terechte winst voor Odysseus!

 

Met de gevleugelde Italiaanse woorden: “ we moeten niet een doelepunt meer maken dan de tegenstander, nee, zij moeten er eentje minder maken dan wij” kersvers in het achterhoofd, kwam Odysseus toch nog verassend verdedigend uit de startblokken. De waarachtige uitvoering van de vooraf meegegeven instructies van de trainer-coach deed menigeen de wenkbrauwen fronsen. Wellicht gaat er dit seizoen, behalve geluisterd en ge-ja-knikt ook nog worden uitgevoerd wat er gevraagd wordt!

 

De magistrale doelpunten in de eerste helft vielen uit al even fabuleuze corners. Tweemaal gaf de briljant spelende Floor voor en twee mannen van stavast -Tom en Paul- brachten Odysseus op een comfortabele 0 tegen 2 marge. Verder wil de auteur u laten meegenieten van het feit dat de twee motoren centraal op het middenveld buitengewoon veel en cruciaal werk verzetten en welzeker geen onbelangrijk aandeel hadden in de uiteindelijke winstpartij. De tweede helft ving aan met een ferme tik tegen het lederen monster en de heren leden van DOVO deden toch zeker, net als in de eerste 10 minuten van de wedstrijd flink hun best ook een ‘doelepunt’ mee te pikken. En omdat de duvel met de bal speelde viel de 1-2, onhoudbaar voor de uiteraard sterk keepende Sonny. Daarna liet de kordaat optredende verdediging weinig tot geen steken meer vallen, maar omdat men dat op dat moment nog niet kon weten en om de op handen zijnde kanteling van de wedstrijd te doen kantelen, bracht de stoicijns coachende Marco een eerste wissel in het veld. Moegestreden werd Ron vervangen door de debuterende Arjan. Niet heel veel later verkoos Tommik het houtwerk te testen, waar het de meesten van die afstand toch verstandiger en eenvoudiger leek de netten te doen bollen. En zoals men toen hier en daar al angstig hoorde fluisteren dat het typisch Odysseussiaans is om een riante voorsprong wegens een sympathieke sportiviteit uit handen te geven, was het diezelfde debutant –blijkbaar wist hij nog niets van de aloude traditie- die de bevrijdende 1-3 liet aantekenen, na een splijtende pass van linksback Paul. Dat Peter vervolgens, ook als invaller, de kers op de slagroom deponeerde door het rondding de kruising in te jagen, was leuk voor eenieder en deed de heren van het tweede huiswaarts keren met een glimlach van genoegen rond de lippen.

 

Wij stellen ons de winnaars van het tweede rustig slapend voor, in de wetenschap dat de technische leiding dit jaar onder leiding van Marco en Bake uitmuntend geregeld is en dat hun kalme verlengstuk in het veld onder de noemer Tim door het leven gaat. Een eervolle vermelding voor de cameramannen langs de lijn is tenslotte op zijn plaats. Zij wisten wel 2 van de 4 doelpunten vast te leggen, maar bleken helaas -ondanks verwoedde pogingen- niet in staat enig schoon vrouwwerk tot hun lens te verleiden. Desondanks willen wij optimistisch afsluiten door uit de krochten van de borstkas de ferme leuze te laten klinken: naar de titel!

 

Onder paars-witte vlag streden mee:

Sonny – Jan, Wietse, Tom, Paul – Tim ©, Erik, David (70 Dirk), Floor – Ron (60 Arjan), Tomek (75 Peter)

Video wedstrijd

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!