Mannen zaterdag, 2, 1e klasse B

25 maart 2017 11:30

Rozenblad, E.D.

Op een zonnige zaterdagochtend mochten de mannen van heren 2 naar het schitterende IJsselstein. Alleen wilde het OV daar niet meteen aan meewerken, doordat de bus te laat was moesten 3 vedettes (Jeshua, Jelle en ik) het met een tram later doen. Dat dit niet het enige was waar mensen te laat waren wisten we toen ook nog niet (lees: de duels). We hadden verder nog wat versterkingen, vanuit het eerste sloten Dylan en Raketarm aan.

De eerste helft was erg matig, we kwamen eigenlijk helemaal niet in de duels. Het tempo aan de bal lag ook erg laag. We speelden een echte zomeravond wedstrijd en dat paste ook precies bij het weer. Dit zwakke spel resulteerde in wat kansjes tegen, waarvan de keepert er nog wat tegen wist te houden. Helaas kregen we er in de eerste helft toch nog één om onze oren. Toen een speler van IJFC diep werd gestuurd in de 16 en een voorzet gaf, deze bal viel over de verdedigingheen en werd vervolgens bij de 2de paal binnen gekopt.Hoogtepunt van de eerste helft was een omhaal van Milan, maar die schoot hem helaas tegen de keeper aan. Voor de rest kwam ons gevaar vooral uit de corners die vanaf de zijlijn met de hand werden verzorgd door raketarm. In de rust wisten we dat het beter moest, met meer inzet en het liefst ook nog wat doelpunten.

Opzicht lukte het eerste deel nog wel en werd er harder gewerkt in de tweede helft, wat er overigens niet toe leidde dat de keeper van IJFC heel erg moe werd. Wel spaarde de prima fluitende scheidsrechter Fries nog even toen hij iemand binnen de 16 neerhaalde. Er was ook echt maar één persoon op het veld die dat zo zag, maar gelukkig voor ons bepaalt hij hetDe scheids ging overigens nog een keer in de fout door niet te fluiten voor een verkeerde ingooi van Reinout en dat scheelt ons verdorie weer een kannetje. Terug naar de wedstrijd, daar schoot iemand van IJFC een afgeslagen bal vanaf 25 meterprecies in de kruising, doet ie ook nooit meer. Toen gingen wij achterin maar 1 op 1 gingen spelen om er nog iets van te maken. Dat lukte helaas niet, wel werd onze drang naar voren enkele seconde voor afloop van de wedstrijd nog afgestraft en werd de eindstand op 3-0 gezet.

Het hoogtepunt van deze dag moest toen nog komen, want na onze wedstrijd stond er nog een ploeg van Odysseus op het hoofdveld van IJFC. Het eerste mocht daar in een belangrijke 6-puntenwedstrijd tegen de nr. 2 een belangrijke stap naar de titel gaan zetten. Dat dat ook gelukt is zal toch ook wel deels door onze steun komen. Voor geïnteresseerde in die wedstrijd is er al een heel mooi verslag geschreven door Cassie.

Voor ons zit er niets anders op dan snel vergeten en op naar de volgende wedstrijd. Dat wordt wel een lastige pot, uit tegen de nr. 3 JSV Nieuwegein. Om ons definitief veilig te spelen hebben we nog wel wat puntjes nodig. Hopelijk kunnen we erkomende zaterdag alvast wat bijschrijven.