90'

Mannen zaterdag, 2, 1e klasse B

29 oktober 2016 10:00

Hoeve, M. ter

Om 10:00 mochten de spelers van Heren 2 al aantreden tegen JSV Nieuwegein. Het besef dat het een moeizame wedstrijd zou worden was direct aanwezig, aangezien JSV 4e stond op het moment van spelen. Dat het een vroeg tijdstip was, werd bewezen door een drietal spelers die niet om 9:00 in de kleedkamer was.

Gelukkig werden voor de wedstrijd ook nog de teamfoto en individuele foto’s gemaakt zodat ook de nieuwe leden nu met hun gezicht op de Ody-site zijn te bewonderen.

Door het ontbreken van Konietzka stond Roel er weer alleen voor om ons naar de overwinning te leiden. Hij besloot dat te doen in de volgende opstelling. Erik op de goal met voor hem Noah, Jasper, Fries en Reinout. Op het middenveld was er plaats voor Joost, Stef, JVZ, Lucas en Dylan. Eenzaam in de spits mocht Milan meters maken.

De tactiek werd niet veranderd ten opzichte van vorige wedstrijden en het was dus duidelijk hoe Heren 2 het spreekwoordelijke varkentje moest gaan wassen. JSV had in de eerste helft veel balbezit, maar de kansen werden toch gecreëerd door de counters van Ody. Na een goede pass op Milan legde deze door zijn fantastische inzicht de bal bij JVZ neer. Deze kreeg de bal in de goal terwijl hij een duel uitvocht met de keeper. Helaas werd de goal (onterecht) afgekeurd. JVZ is in de pauze nog naar de grensrechter gegaan om te vragen of het ook écht buitenspel was waarop de grensrechter zei: ‘Ik vlag altijd eerlijk’.

Gelukkig was er nog veel meer te beschrijven van de eerste helft. Zo vond Erik het nodig om de bal te lang in zijn handen te houden waardoor hij een gevaarlijke indirecte vrije trap weggaf in de eigen 16. Gelukkig werd deze gekeerd door de uitstekend geplaatste muur. Het mooiste moment van de wedstrijd vond ook nog plaats in de eerste helft. Milan had een paar mooie acties in huis aan de rechterkant van het veld en vond het een slim idee om de bal hoog voor te zetten op JVZ, niet de grootste man van het veld. De keeper van JSV ging onder de bal door en JVZ kopte de bal keihard in de kruising. Zo ging Heren 2 met een 1-0 voorsprong rusten.

Roel drukte ons in de rust op het hart dat we goed bezig waren en dat we nog wel iets meer in mochten zakken. Zo gezegd, zo gedaan en de tweede helft werd voor de neutrale toeschouwer geen mooie wedstrijd. Zo was JSV niet bij machte om zich door de stugge defensie van Ody heen te voetballen. De laatste tien minuten van de wedstrijd probeerde JSV de lange bal te hanteren, maar gelukkig was Sander Mens in de rust erin gekomen voor Reinout en kon hij zijn prachtige krullen elke keer tegen de bal krijgen. Daarnaast mocht Milan het veld verlaten voor Puppy en kreeg Jelle de eervolle taak om JVZ te vervangen. Bij het verlaten van het veld droeg JVZ de aanvoerdersband nog over aan Fries, waardoor hij zijn (officieuze) eerste drie punten als aanvoerder binnensleepte. Talla mocht het veld nog in voor Dylan. Na 90 minuten vechtvoetbal floot de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd.

Een moeilijke wedstrijd voor de mannen van Heren 2, maar door hard te strijden en hard voor elkaar te willen werken zijn de drie punten binnengesleept. Trainer Roel beloonde ons in de kleedkamer met de mooie woorden dat het geweldige ‘bonuspunten’ waren voor de rest van het seizoen. Volgende week zaterdag staat weer een mooie thuiswedstrijd op het programma tegen de nummer 13 Eemdijk. Komt allen kijken.

De mearwearde fan it libben sit him yn it genietsjen.