90'

Mannen zaterdag, 2, 1e klasse B

1 oktober 2016 12:30

Vink, M.A.

Zaterdag 1 oktober, de dag van het openingsfeest en de bijbehorende ontgroening voor de nieuwe leden van H2. De hele week was dit al het gespreksonderwerp op de trainingen en in de kantine. Dat vandaag tevens de thuiswedstrijd tegen directe concurrent IJFC (net als Ody 3 punten uit 4 wedstrijden) op het programma staat, leek niet bij iedereen bekend.

Zo bleek dat Onno zijn spelerspas nog steeds niet is geregeld en ook Reinout zag om dezelfde reden zijn basisplaats in rook opgaan. Doordat Talla ziek was en Dennis te geblesseerd om te spelen (al vond hij zelf van niet) bleef er weinig over van de (te) grote spelersgroep waar vooraf vanuit werd gegaan. Gelukkig kregen we versterking vanuit H1 in de persoon van Dylan Mulder.

Niet alleen in de voorbereiding leek er weinig rekening te zijn gehouden met deze wedstrijd, maar ook tijdens de wedstrijd zelf zag het er in de beginfase niet naar uit dat Ody naar Olympos was gekomen om er een mooie wedstrijd van te maken, dit bleek wel aan het zeer slappe begin van Ody. Zonder zelf ook maar een keer gevaarlijk te zijn geweest keken de paarshemden na nog geen 20 minuten spelen al tegen een 0-2 achterstand aan. Bij de 0-1 ging slordig rondpasen vooraf en bij de 0-2 had de IJFCer nog tijd genoeg gehad om eerst drie keer hoog te houden voordat hij de bal in de hoek schoot. IJFC was veel sterker en het leek er sterk op dat er opnieuw tegen een flinke nederlaag aangelopen zou worden. Om IJFC iets minder makkelijk in hun eigen spel te laten komen werd er besloten om iets hoger te gaan staan en daarmee het IJFC niet meer toe te laten de bal naar hartenlust achterin rond te spelen. IJFC ging door deze tactische ingreep meer fouten maken en hierdoor kwam Ody steeds beter in de wedstrijd, wat resulteerde in de aansluitingstreffer van Dylan. Op aangeven van Lucas zette Dylan met zijn befaamde ‘sleep’ een verdediger en de keeper op het verkeerde been, waardoor de bal langzaam het doel in rolde: 1-2!

Na een pittige speech van Roel in de rust werd er besloten om in de tweede helft nog sneller druk te gaan zetten en om IJFC direct tot de pass naar voren te dwingen. Deze aanpak had duidelijk het gewenste effect. IJFC werd compleet in de tang gehouden door Ody en kwam zelf totaal niet meer aan voetballen toe. In de 55ste minuut resulteerde dit overwicht in de gelijkmaker. JVC kreeg de bal mee van Milan en liet de verdedigers van IJFC zjjn hielen zien. Oog in oog met de keeper schoof hij koel de bal langs de keeper: 2-2! Enkele minuten later volgde het hoogtepunt van de wedstrijd: Dylan kreeg de bal op ongeveer 20 meter afstand van het doel aangepseeld en zag de keeper net te ver voor zijn lijn staan, met een sublieme stift wist hij hier optimaal gebruik van te maken: 3-2!

Na 3-2 van Ody werd de paarse storm minder en daardoor kwam de wedstrijd weer iets meer in balans. Het vroege jagen en drukzetten had de nodige energie gekost en dit werd steeds duidelijker gedurende de tweede helft. Over en weer waren er nog een aantal kleine kansen, maar geen van beide teams werd nog echt gevaarlijk. 2 minuten voor tijd wist Jasper de rest van zijn team nog wel een hartverzakking te bezorgen door een zeer gewaagde sliding in de 16. Of deze sliding op de man of op de bal was zijn de meningen nog steeds over verdeeld, maar gelukkig maakte de scheidsrechter deel uit van het ‘bal’ kamp, waardoor de bal niet op de stip ging en Ody zijn tweede overwinning van het seizoen wist te boeken!

Na een wel heel zwak begin heeft Ody daarna karakter getoond en boven laten zien dat het bij vlagen heel behoorlijk kan voetballen. Hopelijk weet Ody Jorrit’s stijgende lijn vast te houden richting volgende week, dan staat de uitwedstrijd tegen nummer 2 Geinoord Nieuwegein op het programma.