Assist: Sander Mens

Mannen zaterdag, 2, 1e klasse B

24 september 2016 12:00

Emik, C.

Op zaterdag 24 september mochten de jongens van heren 2 aantreden tegen een van de favorieten, namelijk Zuidvogels. Met 9 punten uit 3 wedstrijden en een doelsaldo van 12 voor en 6 tegen was al snel duidelijk dat dit een zeer lastige wedstrijd zou gaan worden.

Dat we na de overwinning op De Meern zin hadden in de volgende wedstrijd bleek wel uit het feit dat reisleider Puppy al op dinsdag de planning voor de reis richting Huizen uitgestippeld had. Echter was dit het enige dat wél op tijd geregeld was. Verder ging er zo’n beetje alles mis. Het begon eigenlijk al met één ‘klein’ biertje in het Sportcafé na de training op donderdag. Het escaleerde zoals gewoonlijk weer helemaal uit de klauwen. Puppy moest uit de struiken gehaald worden, Konietzka zou nog met vele dames zijn verjaardag gevierd hebben en besloot Onno zijn voetbalspullen mee te geven met de nachtbus naar Driebergen. Deze merkwaardige actie van de keeper kon gelukkig worden hersteld door Jasper die nog wel een maatje 46 voetbalschoenen had staan. Toen zaterdagochtend bleek dat Onno zijn pasje was verdwenen was het voor iedereen wel duidelijk. Onno had gewoon geen zin om doelpunten om zijn oren te krijgen en wil eigenlijk alleen maar vlammen in de derde helft.

Ook de pasjes van Thomas en Dennis moesten nog op zaterdagochtend geregeld worden. Echter bleken ook deze nergens te bekennen. Na goed speurwerk van Jelle bleek heren 4 graag wat extra spelers te willen aangezien ze zelf maar met 10 man waren. Het materiaal moest ook nog even worden opgehaald worden, maar omdat de spelers met de dienst ook aardig diep in het glaasje hadden gekeken donderdagavond hadden ze niet bedacht dit alvast mee te nemen. Gelukkig was daar Jelle weer die ze uit de brand kon helpen. De vroege planning van de reisleider resulteerde tot een grote groep in de trein op de zonnig zaterdagochtend. Met goeie hitjes van Tallain de bus en een warming-up door de vriendelijke buschauffeur kwamen we bijna helemaal gereed aan op het immense sportcomplex. Alleen Eric, ter vervanging van 3ehelft keeper Onno, moest nog opdraven. Dit gebeurde 5 minuten voor tijd en hij moest koud aan de wedstrijd beginnen.

De tactiek was duidelijk. 4-5-1, met een duidelijke focus op verdedigen. One-touch-defending is geen schande en stuur Milan maar de diepte in als je de bal krijgt. Dat dit meesterplan van het trainersduo gelijk zijn vruchten zou afwerpen hadden weinigen verwacht. Zuidvogels begon met de aftrap en leverde na een minuutje rondspelen de bal in bij Sander. Hij dacht niet na en besloot direct de tactiek uit te voeren. Een schitterende lange bal over de verdediging dat nog te slapen stond en Milan was weg. Met zijn eerste balcontact nam hij de bal op de volley en schoot de bal hard langs de keeper. In het vervolg van de eerste helft stond Odyzeer goed en georganiseerd te verdedigen. Sander en Fries wonnen bijna alle duels en de vleugelaanvallers van Nieuwland kwamen niet langs de felle Jasper en Thomas. Ook Eric die zonder warming-up een goede keeper blijkt te zijn hield de nodige balletjes tegen. Naast een aantal gevaarlijke standaardsituaties had Ody nog de grootste kans op de 0-2. Na wederom een snelle counter kon Lucas net niet zijn schoen tegen de bal zetten.

In de rust leidde het devies van Roel: “Gewoon zo doorgaan”. Met wat kleine tips en aanpassing begonnen we vol zelfvertrouwen aan de tweede helft. Echter was dit zelfvertrouwen snel weg. Na ongeveer 5 minuten gaf de scheidsrechter een makkelijke vrije trap op ongeveer 20 meter van de goal. Deze werd door de specialist van Nieuwland schitterend over de muur in de kruising geschoten, 1-1. Drie minuten laten krijgt de sterke spits van Nieuwland de bal op randje 16 in de voeten aangespeeld weet half weg te draaien bij Fries en schiet weergaloos raak, 1-2. Tot zover het zelfvertrouwen van Ody. Het geloof was weg en Nieuwland begon ook vrijer te voetballen. Dit leidde al gauw tot de 3-1. Nieuwland was in deze fase van de wedstrijd te sterk voor Odysseus en moest Jappie tot twee keer toe een kleine overtreding maken. Na zeer sterk theatraal optreden van nummer 8 van Nieuwland besloot de scheidsrechter Jasper de tweede gele kaart te tonen, en moest hij vetrekken. Odysseus ging proberen zelf wat meer te voetballen en de bal in de ploeg te houden, zoekende naar de 3-2 (vind ik niet hoog). Zo kwamen er nog een paar kleine kansen maar waren we met 10 man niet opgewassen tegen de goeie voetballers van Nieuwland en liepen ze nog uit naar 4-1 en 5-1.

De individuele kwaliteiten van Nieuwland heeft Odysseus in de tweede helft de das omgedaan, maar het getoonde spel in de eerste helft biedt perspectief voor de komende wedstrijden tegen hoogvliegers in de 1e klasse. Maar eerst mogen we zaterdag aantreden tegen IJFC die samen met ons 3 punten hebben. Dat belooft weer een leuke wedstrijd te worden. De voorbereidingen kunnen niet veel slechter en met een bijna fitte ploeg moeten hier gewoon 3 punten gepakt worden!