De Meern 2

Mannen zaterdag, 2, 1e klasse B

17 september 2016 12:30

Kasbergen, H.J.R. van

Met een grote selectie werd er in de kantine verzameld voor een potje voetbal. Na twee keer een nederlaag met in totaal 8 tegendoelpunten en nog geen doelpunten voor, werd ’t tijd voor een overwinning. Zaterdagmiddag half 1 stond de wedstrijd tegen de Meern 2 op ’t programma. De teams waren gereed, maar de scheidsrechter liet op zich wachten. Bij aankomst werd er op z’n dode gemakkie nog even gerekt en gestrekt. Hij was eindelijk klaar en blies op z’n fluit voor de aftrap.

Met JvZ in de spits waren we niet te kloppen. Hij dacht even nummer 9 van Mart af te pakken, maar dat gebeurde toch maar niet. We begonnen sterk aan de wedstrijd met al snel een hele grote kans voor Mart. Nog geen bal aangeraakt voor Odysseus en hij had er meteen een kunnen maken. Midden in de tweede helft opende JvZ met een prima goaltje de score. Twee verdedigers lagen zomaar op de grond en JvZ kon doorlopen op de keeper, 1-0. We bleven sterk spelen, maar de 2-0 viel jammer genoeg nog niet. Pas in de tweede helft viel de 2-0. Uit een bijna onmogelijke hoek werd er gescoord door Jelle, die gedurende de hele wedstrijd heel wat meters maakte. Midden in de tweede helft kreeg De Meern wat kansjes, maar Erik, onze doelman, stond met veel zekerheid in ’t goal. Hij keepte een prima wedstrijd. JvZ, tevens onze aanvoerder, maakte nog een lekker goaltje en de score was 3-0. Cas werd, naar zijn zeggen duidelijk binnen ‘t 16 meter gebied grofweg onderuit gesjord. De scheids blies op z’n fluitje, maar hij wees niet naar de stip. Cassie was ’t hier totaal niet mee eens en ging even verhaal halen: “Was er toch duidelijk binnen, scheids?!” Later krijg hij samen met Finn nog een enorme kans, maar ze mochten ‘m beiden niet benutten (kannetje?!). 3-0 overwinning, prima uitslag! Deze overwinning werd na de wedstrijd met een paar kannetjes goed gevierd. Op naar volgende week voor nog zo’n overwinning.