De Merino's 2

Mannen, 2, Groep 1 07

27 augustus 2016 10:00

Aydemir, Y.

Vroeg in de ochtend van zaterdag 27 augustus stond de laatste bekerwedstrijd van het seizoen van heren 2 op het programma. Het was moeilijk om een team bij elkaar te krijgen, doordat de absolute vedettes Robin, Noah en Lucas vanwege blessures en afmeldingen aansloten bij heren 1. Daarnaast was onze grote aanvoerder nog niet volledig hersteld van de Aftrap, waardoor zijn vriendin had besloten dat het beter zou zijn als hij in bed zou blijven liggen. Andere aftrappers waren er gelukkig minder erg aan toe. Om de selectie aan te vullen kon gelukkig weer gerekend worden op de mannen van heren 3, waarvoor dank!

Vanwege de sterke tegenstand (reserve hoofdklasser) en de vele afwezige, was er voor gekozen om met een relatief verdedigende 4-4-2 opstelling te beginnen. We begonnen sterk aan de wedstrijd, gaven niet veel weg en kregen zelf ook onze kansen. De score werd uiteindelijk ook door ons geopend toen Stefan de bal vanuit links voor de goal slingerde uit een snelle tegenaanval en Jelle hem bij de 2de paal in kon lopen. Wel was het heel gevaarlijk bij de corners, waar de bal maar liefst 3x van de lijn werd gehaald door Dennis. Daarnaast kwam er nog iemand voor een 1 op 1 duel met de keeper (toppertje), maar via mijn lichaam kon de bal weggewerkt worden door de al doorgelopen Joost. Net voor rust had Biemans nog een geweldig schot uit de afgeslagen corner, maar die kwam helaas op de lat.

Na de rust begon de hitte boven het kunstgrasveld steeds meer toe te nemen. Dit zorgde er misschien voor dat we niet scherp begonnen. Binnen enkelen minuten lag de gelijkmaker helaas al in het net. Uit een afgeslagen corner werd de bal opnieuw voorgegooid, deze werd ingekopt door de net ingevallen spits van de Merino’s. De 1-2 volgde later in de 2de helft toen er vanaf rechts iemand de 16 binnendrong en hem in de lange hoek binnenschoot. Hoogtepunt was de ongekende panna van JVZ alleen jammer dat we geen panna knockout speelde. Hier tellen helaas alleen de doelpunten en dat kreeg hij 3 keer niet voor elkaar oog in oog met de keeper. We hadden ook nog een hele bijzondere invaller toen Hidde de Beast inviel in de spits, maar die kon ook geen potten breken. Wat ook niet heel vreemd is voor een keeper in de spits.

Al met al hebben we een prima pot gespeeld. Met de nieuwe mensen van de UIT, heren 3 en slappe lul Fries kunnen we gelukkig in de competitie weer een compleet eigen team opstellen. Komende zaterdag is de eerste competitie wedstrijd tegen Woudenberg 2, kom vooral kijken!