... (stift)

Mannen, 2, Groep 1 10

22 augustus 2015 12:30

Bouman, B.

Op zaterdag 22 augustus speelde het tweede team van Odysseus z’n eerste officiële (beker)wedstrijd. Het zonnetje scheen en een walm van rubber en hitte ademde hitsig via het kunstgras in de gezichten van alle aanwezigen. Na nog maar één oefenwedstrijd gespeeld te hebben, was het potje tegen Elinkwijk een goede test om te kijken of het nieuwige team elkaar kon vinden in een wedstrijd die enigszins ergens om ging.

Ody begon redelijk aan de wedstrijd, maar kon niet voorkomen dat Elinkwijk uit een vrije trap de bal voorgaf en inkopte in de korte hoek. Een dompertje, maar de paarsen lieten zich niet op de kop zitten. Er werd weer redelijk verder gevoetbald, en na een goede combinatie kon Jules doorlopen richting goal. Hij keek nog even om zich heen, maar besloot dat een droge punter in de lange hoek zou volstaan. Terecht, want via de de binnenkant van de paal werd het 1-1 voor Odysseus. Althans, dat voelde zo omdat Odysseus een licht overwicht had. Toch werd de 1-2 van dichtbij ingeschoten nadat een speler van Elinkwijk vanuit een corner het zestienmetergebied in liep en Odysseus z’n organisatie nog niet op orde had. Ook bij de 1-3 stonden te veel spelers net niet helemaal lekker, waardoor een Elinkwijker te lang kon doorlopen en met een mooie stift keeper Daan van Riet verschalkte.

Toch werd er in de rust weinig getreurd, en in de tweede helft kwam Ody sterker voor de dag als ooit te voren. Er werd wat sneller gecombineerd, meer op de helft van de tegenstander gespeeld en tegenstanders werden nog beter afgejaagd. Helaas moest Odysseus twintig minuten voor tijd met tien man verder, omdat kramp de benen van aanvaller Jeshua niet meer wilde loslaten. Ook ontsnapte nog een Elinkwijkse aanvaller aan de buitenspelval en maakte 1-4 via een lob. Toch bleef Ody gretig, wat nog resulteerde in een doelpunt (kopbal van Daan Kuys) en goede kans van aanvaller Martijn de Roon (schot in de handen van de keeper).

De wedstrijd eindige in 2-4. Met meer slimmigheid en vertrouwen had Ody de pot best kunnen winnen, aangezien het de beter voetballende ploeg was. In ieder geval genoeg aanknopingspunten dus om mee te nemen naar de volgende wedstrijd. Dinsdag alweer – als de kunstgrasschaafwonden van zaterdag nog vers tegen de onderbroeken plakken – speelt Odysseus z’n tweede bekerwedstrijd in Harmelen.