Assist: Luuk Vugts

Mannen zaterdag, 2, 1e klasse B

7 mei 2016 9:30

Zaanen, J.R. van

Vandaag, zaterdag 7 mei, stond voor de mannen van Heren 2 een enorm belangrijke wedstrijd op het programma tegen koploper Valleivogels. Bij winst voor Valleivogels en puntenverlies van hun concurrent zouden ‘de vogels’ kampioen worden op ons Olympos. Aangezien er ook nog eens onder het mom van familiedag de nodige support langs de lijn stond en wij zelf de punten hard nodig hebben om er nog een paar wedstrijden voor promotie om nacompetitie eraan vast te plakken, was het aan de mannen van Marco Bocelli/Andrea Balotelli/Mario Boccaletti de taak om op deze belangrijke en zeer zonnige zaterdagochtend de punten op olympos te houden.

Om half 10 op de vroege ochtend werd er afgetrapt op het warme kunstgras. Trainer Boccaletti had ditmaal gekozen voor een 1-4-1-4-1 opstelling. Dit als variant op de 1-4-2-3-1 opstelling die in de uitwedstrijd tegen de toenmalige koploper Huizen de drie punten opleverde. In de goal begon ViezeRik, de man die zijn condooms niet ongebruikt af geeft, ondersteund door een viermans verdediging van Tinus, Willem, Fries (die met rugnummer 12 speelde omdat Jeshua het shirt met nummer 5 nodig had vorige week om de vrouwen te versieren) en Robinski. Sander was ten opzichte van vorige week gepasseerd, aangezien hij de hele week nodig had om zich voor te bereiden op de wedstrijd die zijn Ajax dat weekend zou gaan spelen. Daan Kuys stond als schakelspeler tussen de verdedigers en het middenveld. Dat middenveld werd gevormd van links naar rechts door Julian, Dylan, Lukoki en Joost. Jeshua was deze wedstrijd de eenzame spits die voor de doelpunten moest gaan zorgen tegen een tegenstander met de minst gepasseerde defensie van de competitie. Op de bank namen louter verdedigers plaats met vlaggenist Sander, Merlijn en Ian.

De wedstrijd kon, nadat Valleivogels zich tien minuten later dan gepland op het veld begaf, beginnen. Gelijk was het wedstrijdbeeld duidelijk. Valleivogels had de bal, de mannen van Heren 2 opereerden vanuit een solide en goed georganiseerde defensie en probeerden zo het aanvalsspel van de tegenstander onschadelijk te maken. Balveroveringen en snelle uitbraken moesten zorgen voor de aanvallende impulsen. Waar heren 2 normaal gesproken de eerste minuten van de wedstrijd staat te slapen, was deze week in navolging van vorige week het eerste kwartier voor Odysseus. In de zevende minuut mocht Odysseus een corner nemen die was versierd aan de linkerkant van het veld. Deze werd voor de goal geslingerd door Dylan, en waar de verdediger van Valleivogels dacht dat deze voor de goal langs zou gaan, wist Kuys nog net zijn voet er tegenaan te zetten en deze zo strak in het hoekje te deponeren. 1-0 en dus een droomstart. Waar een gemotiveerde tegenstander werd verwacht die vol voor de winst en dus voor het kampioenschap zou gaan, bleek dit niet echt het geval. Dit bleek wel uit een aanval in de tiende minuut, waar Jeshua de bal na een goede controle rond de middellijn terug kon leggen op Julian. Deze wist met een steekbal Jeshua te bereiken en zelf door te lopen richting tweede paal. Waar Julian op het moment van het versturen van de pass nog een achterstand op de verdedigers van zo’n 15 meter had, was deze veranderd in een voorsprong waardoor hij de bal bij de tweede paal zo binnen kon lopen na een afgemeten voorzet van Jeshua. Uit deze goed uitgespeelde goal bleek het gebrek aan strijdkracht en inzet van de Valleivogels. Zonder dat de Valleivogels echt gevaarlijk konden worden werd de rust bereikt, al had Jeshua nog wel een grote kans op de 3-0 toen hij door Julian 1-op-1 met de keeper werd gezet. Waar hij de bal langs de keeper speelde en zichzelf zo een onmogelijke hoef verschafte, had hij na eigen analyse de bal beter onder de keeper door kunnen schuiven. Rust, 2-0.

In de tweede helft hetzelfde spelbeeld, Valleivogels de bal en Odysseus goed en stug verdedigend. Na twee goede counters waar eerst Lukoki vanuit een lastige hoek de bal niet in de goal wist te krijgen en vervolgens Dylan de bal net te hard voor zich langs zag komen was het de beurt aan sluitpost Rik om te laten zien waarom hij in het veld staat. Eerst bracht hij mooi redding op een schot vanaf de rand van de zestien dat richting de lange hoek vloog. Vervolgens liet hij een uitstekende reflex met zijn voet zien toen een speler van Vallevogels vrij in kon koppen uit een corner. Odysseus kwam vervolgens nog met het slotakkoord, waarbij Lukoki keurig het overzicht bewaarde in een 3-tegen-2 situatie en Julian de mogelijkheid gaf bij de tweede paal zijn tweede van de ochtend te maken. Snel hierna klonk het eindsignaal en waren de drie punten binnen! Nacompetitie voor promotie door middel van een periode is nog helemaal in eigen hand en kan volgende week bewerkstelligt worden in een uitwedstrijd tegen Altius. Als er daar net zo scherp en georganiseerd wordt verdedigd en zoveel werklust en inzet op de mat wordt gelegd als in de thuiswedstrijd tegen de Valleivogels, dan kan er nog wel eens een leuk toetje aan dit seizoen worden toegevoegd. En dat alles mogelijk is blijkt wel uit de ontknoping in de Eredivisie, waar ons aller PSV alsnog beslag wist te leggen op de titel.

“Voor Paars-Wit gezongen, vol man’lijke kracht. Een lied met ons allen, want Eendracht maakt macht. We trekken ten strijde, een strijd vol van vree. Vooruit nu Paars-Witten, vooruit Odysseus!”