Luuk Vugts (intikker)

Mannen zaterdag, 2, 1e klasse B

30 januari 2016 12:00

Versteeg, M.

Een weekend zoals vele andere. Ajax speelt dramatisch en geeft een voorsprong uit handen, Feyenoord doet leuk mee maar haakt toch af voor de titelstrijd, PSV staat aan kop, NEC is de nummer 1 van Gelderland en Heren 2 wint een 6-punten wedstrijd met zijn moderne interpretatie van het catenaccio voetbal.

De Filosofie van Marco Bocatelli (of was het toch Balloteli?) begint zijn vruchten af te werpen. In tegenstelling tot Louis van Gaal kostte het Marco maar een paar maanden om zijn eigen stijl te implementeren bij Heren 2. Sommigen zouden het “ordinair countervoetbal” noemen. Dit zijn ook dikwijls de mensen die na een leuke pot huiswaarts keren met 0 punten op zak.

Dit keer was IJFC 2 het slachtoffer van de verfijnde tactieken. Ze stonden maar één punt achter ons op de ranglijst dus de term 6-punten wedstrijd was weer eens echt gerechtvaardigd. De eerste helft begonnen we met Rik op goal, die zijn vuurdoop maakte in het Ody-tenue. Welkom Rik! De defensie werd gevormd door Robinski, Wil-M, Sannie en Tinus. Op het middenrif mocht Pollus zijn opwachting maken als CVM, geflankeerd door Kwaak en Lukoki. Dit betekende dat Dylan mocht laten zien wat hij op 10 waard is (zou hij dan toch eindelijk zijn rechtervoet gebruiken?). Het aanvalsduo werd gevormd door double-J, Jeshua en JvZ welteverstaan. Jammer genoeg viel JvZ al in de 8ste minuut uit met een knie blessure, dus moest Rudi zijn felbegeerde bank verlaten om JvZ te vervangen. Onze aanvoerder Jules mocht zijn kunsten laten zien als vlagger

De eerste helft was voor de neutrale toeschouwer (en trouwens ook voor de toeschouwers van beide partijen overigens) niet heel boeiend. IJFC had grotendeels balbezit, maar verder dan een aantal loze schoten kwamen ze niet. Ody probeerde het vooral met lange ballen, alhoewel dit ook niet veel opleverde. Uiteindelijk was het Ody die op slag van rust de brilstand verbrak. Na een goede combinatie op het middenveld had Joost een prachtige steekbal in de benen op Rudi. Deze faalde niet één op één, en schoot door de benen van de keeper de bal erin: 0-1. Aan de andere kant wist IJFC er ook één keer door heen te komen, maar het ontbeerde ze aan efficiëntie en Rik wist redding te brengen.

De tweede helft was bijna een kopie van de eerste. De voorsprong betekende dat we de tweede helft onze geraffineerde handbalopstelling weer konden uitoefenen. IJFC had veel balbezit, maar de verdediging en middenveld van Ody was ondoordringbaar. Met weloverwogen lange ballen naar voren wist Heren 2 de tactiek van Marco perfect toe te passen. Jeshua en Rudi kwamen er af en toe voorbij met veel strijd, maar het was Lukoki die de verlossende 2-0 maakte. Na de bal veroverd te hebben had Pollus een steekpass in huis die Lukoki 1-op-1 met de keeper zette (van de tegenstander welteverstaan). Met een prachtige maai over de bal wist hij iedereen te verrassen, waaronder de keeper van de tegenstander. Deze dook volledig over de bal waarna Lukokimakkelijk kon binnentikken. De vreugde van Lukoki hierna was ongeëvenaard, al sprintend en springend wist hij Pollus te vinden om hem te bedanken. De wedstrijd werd rustig uitgespeeld zonder dat Heren 2 in de problemen kwam. Ook waard vermelden is dat Dylan bijna de bal op goal kreeg met twee vrije trappen net buiten de 16. Chapeau!

Al met al was het een mooie middag voor Heren 2, en met drie overwinningen op rij op zak en een stevige 6e plek kunnen we de degradatiezorgen achter ons laten en weer naar boven kijken.