... (kopbal)

Mannen zaterdag, 2, 1e klasse B

5 december 2015 12:00

Wijngaard, J. van de

26 september, door de zwaarbevochte 3-4 overwinning op Nieuwland 2 bekleedt Heren 2 geheel boven verwachting de 1e plaats in de Zaterdag reserve 1e klasse B. Manager Bocaletti durft zelfs al een klein beetje te dromen van de nacompetitie voor promotie. Vijf competitiewedstrijden verder en de trouwe supporters die onze verslagen lezen en ons via voetbal.nl volgen zien een heel ander beeld. Sinds de overwinning op Nieuwland 2 behaalden Heren 2 één schamel punt.

In alle vroegte mocht Heren 2 vandaag afreizen naar sportpark “de Bree West” in Scherpenzeel. Waar de wedstrijd tegen de huidige nummer twee Valleivogels op het programma stond. De wedstrijd van vorig jaar uit tegen Valleivogels bevindt zich bij sommige spelers van Heren 2 naar aanleiding van het incident na de wedstrijd nog vers in het geheugen.

Over de wedstrijd kan ik kort zijn. Bij Heren 2 stonden vandaag tien Zwarte pieten en één Sinterklaas in het veld. Waar Heren 2 in de eerste helft goed zijn taken uitvoerden en met vlagen goed voetbal liet zien. Werden twee doelpunten uit een dode spelsituatie makkelijk cadeau gedaan. In de tweede helft was het Sinterklaas Robin, die ook al in de eerste helft met drie ingeleverde ballen voor hachelijke situaties zorgde, die de bal op z’n hand kreeg. De penalty werd beheerst raak geschoten. Daarna was het weer een doelpunt uit een dode spelsituatie en een ingeleverde bal op de eigen helft die uiteindelijk de eindstand van 5-0 bepaalde.

De komende twee wedstrijden MOET Heren 2 zes punten behalen. Doen we dat niet, dan moeten we toch echt aan de nacompetitie voor degradatie of rechtstreekse degradatie denken. En daar heeft niemand zin in.

Ondanks dat we een studententeam zijn en daardoor uitstekend presteren in het bier drinken op de donderdagavonden en tijdens 3e helft. Van iedereen, zowel de spelers als de trainers, mag echt wat meer verwacht worden. Geen gekloot meer tijdens de bespreking voor de wedstrijd en tijdens de uitleg van de oefenvormen op de trainingen. Het voetbal moet beter en serieuzer! Iedereen heeft bewust voor een selectieteam gekozen.

Boys, laten we prestaties van naast het veld vertalen naar het veld. De voetbal en bierdrink kwaliteiten zijn allebei meer dan genoeg aanwezig. Komende Dinsdag en Donderdag eerst volop trainen. Daarna volop bier drinken en vrouwen versieren op donderdagavond tijdens het Combi feest en vervolgens zaterdag CJVV helemaal van het veld afspellen! Ik verwacht dan ook niets anders dan drie punten komende zaterdag!!