Mannen zaterdag, 2, 1e klasse B

19 december 2015 12:30

Galenkamp, H.

Vandaag spelen wij als enige in onze competitie. Spelend tegen de nummer laatst kunnen er nog belangrijke punten gepakt worden. Bij winst schuiven we weer de veilig grijze middenmoot in, bij verlies moeten we op gaan passen voor de nacompetitie. En zo vlak voor kerst leek ons die eerste optie een betere keus. Zo gezegd, zo gedaan zou je zeggen.

Daar leek het echter in de eerste minuten van de wedstrijd niet op. De trouwe supporters, op de afgeladen tribune, moesten al na 2 minuten aanzien hoe Tom (Heren 3) de bal al uit zijn eigen doel moest halen. Echter na deze slordige en onrustige beginperiode komen ook de kansen voor Ody. Paul Roumen, op links back, krijgt veel ruimte om langs de lijn op te stomen en ballen voor te geven. Dit leverde de nodige kansen op maar werden nog niet benut. Op het middenveld kregen we versterking van Caspar (Heren 1). Met de punt naar achteren hield Caspar het overzicht en bediende de aanvallers met scherpe ballen. Nard, als rechtsback, heeft zijn directe tegenstander in de zak en met zijn uitstekende conditie steekt hij meerder malen de gehele rechter flank over om deel te nemen aan de aanval. Onder leiding van Sander en Willem worden verscheidene counters van Altius afgeslagen. Verdedigen begint natuurlijk al bij de spitsen. Boudewijn Jeshua en Jules geven de verdedigers van Altius weinig tijd om aanvallen op te zetten. Met veel druk naar voren moet er een keer een doelpunt vallen. Uit een counter was het Boudewijn die hard werken beloont met de gelijkmaker. 1-1 Met deze stand gingen we ook de rust in. En aangezien een goed begin het halve werk is kopt Boudewijn direct na rust de 2-1 binnen. Met deze stand nemen we nog geen genoegen en daarom blijven we aanvallen. Dylan weet met zijn beruchte sleep beweging zijn tegenstanders meerdere malen de verkeerde kant op te sturen en heeft zo alle tijd om scherpe voorzetten af te leveren. Paul Renes omspeelt ook met kinderlijk eenvoud zijn tegenstanders en levert ook vanaf rechts het nodige gevaar. Met zo veel gevaar voor de goal van Altius is het wachten op het volgende doelpunt. Caspar brengt de stand op 3-1. Altius geeft nog niet op en heeft meerdere malen de kans om het verschil terug te brengen tot 1 doelpunt. Gelukkig brengt Tom redding en weet onze voorsprong te verdedigen. Na deze afgeslagen aanvallen is het aan ons om er een eind aan te maken. Paul Renes krijgt op de 16 de bal breed gelegd en streept de bal precies tussen alle benen en voeten door het net in. 4-1. Jeshua doet hier nog een schepje boven op en tekent voor de 5-1. Fabian (Heren 1) komt nog in het veld. Na eerst meerdere malen te zijn afgefloten voor buiten spel weet hij zich vervolgens in de 16 eindelijk te ontdoen van zijn tegenstander. Deze verdediger wil Fabian er alleen niet langs laten en houd hem vast. De scheids vergeet alleen om hiervoor te fluiten. Joost wordt ook nog in het veld gebracht en zit zo kort op zijn tegenstander dat deze jongen de rest van de wedstrijd geen bal meer heeft geraakt. We komen er niet helemaal ongeschonden af in de 2e helft. Altius weet ook nog een keer te scoren maar de overwinning is al binnen. Ody wint met 5-2, een goed begin van de kerst.