90'

Mannen zaterdag, 2, 1e klasse B

26 september 2015 12:00

Marinus, D.

Op een zonnige zaterdag mochten de heren van het twee ditmaal aantreden tegen Nieuwland. Voor de geroutineerde spelers van het tweede is dit een bekende tegenstander. In het vorige seizoen werd er uit met 1-1 gelijk gespeeld. Ook in de laatste ronde van de competitie kwamen de teams elkaar weer tegen en werd het met goed countervoetbal 4-2 voor Odysseus. Ondanks de toch redelijk goede resultaten was Nieuwland een geduchte tegenstander omdat ze bekend staan als een goed voetballende ploeg.

Om 12:10 was de wat verlaatte scheidsrechter(gezien de manier waarop hij floot waarschijnlijk wat verslapen) klaar om met een minuut stilte te beginnen. Amper na het eerste fluitsignaal kreeg Jeshua een opgelegde kans van Jules. In de warming up schoot Jeshua alles in de kruising maar nu vond hij toch de mogelijkheid om de bal van 5 meter precies in de handen van de keeper te plaatsen. 2 minuten later kreeg Nieuwland op precies dezelfde manier de kans om de score te openen. De middenvelder faalde niet en Ody stond 1-0 achter. Het eerste kwartier verliep rommelig voor Ody, de middenvelders en aanvallers van Nieuwland waren veel aan het kruisen en dat maakte het lastig om goed te kunnen verdedigen. Na 20 minuten kreeg Ody dit beter onder controle. Sander werd hier zo enthousiast van dat hij met zijn armen omhoog ging lopen. De spits van Nieuwland zag dit ook en was zo slim om de bal tegen de arm van Sander te schieten. Geen strafcorner maar gewoon een ouderwetse pingel voor Nieuwland. De middenvelder van Nieuwland schoot de bal laag in maar Hidde had geen zin om opnieuw de bal uit het netje te halen en besloot de bal maar opzij te duwen. Zo bleef het 1-0 en kreeg de middenvelder van Nieuwland nog ongeveer 70 minuten lang te horen van zijn medespelers dat hij niet eens een pingel kan maken. Ody rook bloed, stapje extra erbij! Na 22 minuten resulteerde dit een prachtige bal naar voren. Jules kopte breed op Jeshua. Deze kapte zijn tegenstander uit en schoot de bal fantastisch in het dak van het doel, 1-1.

Dat scoren beviel wel dus besloot Ody de lang bal wat meer te hanteren. In de 32ste minuut gaf Dylan een diepe bal op Jeshua. De keeper van Nieuwland dacht dat hij Usain Bolt was maar helaas voor hem had hij meer het tempo van Johnny van Beukering. Jeshua kwam dus eerder bij de bal en kopte bal voor de keeper langs. Tergend langzaam rolde de bal zo over de doellijn, 1-2 voor Ody. Het countervoetbal begint dus net als vorig seizoen tegen Nieuwland zijn vruchten af te werpen. Geen enkele reden dus om anders dan dat te gaan spelen. Een prachtige counter over veel schijven kwam in de 16 bij de mee opgekomen crimson chin  Robin. Deze legde de bal breed op Jules en hij schoot de bal in het dak van het doel, 1-3. Een heerlijk gevoel om de rust in te gaan. We spraken in de rust af om scherp te beginnen in de tweede helft. Dit resulteerde na 20 seconden in de tweede helft voor de eerste opgelegde kans voor Nieuwland. De spits schoot echter een metertje over.

Ody liet Nieuwland het spel maken en leunde wat meer op de verdediging in de hoop dat er een diepe bal een keer goed zou vallen op de nieuwe columnist van de PB Boudewijn Pastoor of op Jeshua. In 60ste minuut kwam er toch een goede voorzet van Nieuwland. Joost liet zijn mannetje een metertje uit zijn rug lopen en dat was voor de nummer 10 genoeg om de 2-3 in te koppen.

Na de 2-3 bleef Nieuwland wel drukken maar behalve wat hectische  standaardsituaties  werd het niet echt gevaarlijk. In minuutje veel een uittrap via Saturnus van Hidde toch goed bij Boudie, met zijn atletische lichaam duwde hij een paar verdedigers opzij en kon zo door om 1 op 1 met de keep te komen. Hij faalde niet en zo stond Ody op een comfortabele 2-4. Bocaletti had genoeg gezien van Boudie en hij mocht gaan douchen.

De 2-4 was voor Nieuwland een dreun, ze lieten de druk iets zakken en hun positiespel werd er ook niet beter op. In de 90ste minuut wilde Jeshua nog wat pirouetjes te draaien. Dit ging niet helemaal goed en hij verloor de bal, de bal werd gelijk doorgespeeld naar de spits. Deze twijfelde niet, 3-4.

Nog wat hectische minuten zouden volgen maar daarin werd niet gescoord. Een zwaarbevochten overwinning van Ody waar fysiek sterk werd gespeeld, veel karakter is getoond, een penalty is gestopt, Ody is terug gekomen van achterstand en Ody volwassen heeft gespeeld.

Studententeam is niet het juist woord, voetbalteam aldus Bocaletti.

Nog twee belangrijke details: JvZ mocht zijn rentree maken na lang blessureleed en deed dit zeer verdienstelijk. Na de wedstrijd liep hij echter als Lucille Werner dus het is afwachten of de supporters van heren 2 hem volgende week tegen Huizen in actie zullen zien.

Nummer 2: Bij een 1-3 stand in de tweede helft kwam een prachtige aanval van Ody tot stand. Boudie en Jeshua gingen met zijn tweeën op de keeper af zonder een verdediger in de buurt. Plots hoorde je een fluitje, Dylan had een fittie met zijn  tegenstander. Resultaat, gele flap voor Dylan en geen 1-4 voor Ody. Hier is maar 1 oplossing voor: Kannetje…