Roda 46 2

Mannen zaterdag, 2, 1e klasse B

25 april 2015 10:00

Landman, E.

Op zaterdag 25 april moesten de mannen van Odysseus aantreden tegen Roda ’46 uit Leusden.  Deze tegenstander had in de heenwedstrijd maar liefst met 6-1 gewonnen van Odysseus, dus de Utrechtse studenten waren gewaarschuwd. De bank bestond vanmiddag uit 4 rechtsbacks en 1 linksback. Ondanks het vroege tijdstip van de aftrap waren er redelijk wat supporters aanwezig door de jaarlijkse ouderdag van Odysseus.
In de beginfase van de wedstrijd viel er weinig te beleven. Roda kon met zijn wat oudere spelers weinig potten breken en bij Odysseus lag het baltempo te laag om kansen te forceren.  Na een halfuurtje kreeg Odysseus een corner, die werd weggekopt door een verdediger van Roda. Luuk Biemans, die overigens bij één van zijn vorige clubs ooit boos was weggelopen in de rust nadat hij werd gewisseld, zag de bal perfect op hem afstuiteren. Met zijn mindere rechterbeen haalde hij verwoestend uit en de bal viel met een mooie boog onder de lat: 1-0, werelddoelpunt.
Hierna kregen de paarshemden wat meer kansen. Vooral Fabian had de 2-0 moeten maken na een mooie aanval en voorzet van Daan Kuys, maar de keeper had op zijn kopbal een goed antwoord. In de rust vielen Rick en Wessel (a.k.a. Wesselius, de man zonder navel, de Griek, el Greco, 7.5) in voor Roel en Luuk B.
Na rust ging het snel. Binnen vijf minuten promoveerde Lukoki een mooie pass van Nard tot doelpunt, met zijn hoofd (!!!). De vreugde was groot, maar de Leusdenaren konden binnen een paar minuten de aansluitingstreffer maken. In een 1 op 1 duel tussen de spits van Roda en Erik trok Erik aan het langste eind waardoor de marge van 2 bleef staan.  Al vrij snel viel de 3-0 van Boudewijn (assist Fabian). De verdedigers van Roda, die allen op leeftijd waren, leken geen energie meer te hebben want ze werden bij vlagen compleet overlopen na de pauze. Boudewijn tekende ook voor de 4-0 (assist Lukoki). De wedstrijd werd vervolgens keurig uitgespeeld zonder al te veel noemenswaardige feiten. De drie punten bleven in Utrecht wat betekent dat het tweede elftal van Odysseus ook volgend jaar in de reserve eerste klasse te bewonderen zal zijn.