Odysseus '91 2

Mannen zaterdag, 2, 1e klasse B

18 april 2015 12:30

Bouman, B.

De mannen van Ody 2 zijn er afgelopen zaterdag niet in geslaagd een overwinning te boeken op directe concurrent ValleyBirds 2. In een spannende wedstrijd bleek het verval tussen de eerste en tweede helft immens groot, waardoor de 3 punten in Scherpenzeel achterbleven.

Na een ontspannen reis kwamen we rond half 12 in de ochtend aan op Sportpark De Bree West. De reis werd gekenmerkt door een aangenaam half uurtje rust op station Veenendaal –De Klomp (waar ze in het weekend overigens geen werknemer bij De Kiosk hebben), het heugelijke nieuws dat de Paul Roumen-statribune deels omgedoopt wordt tot zittribune en enkele verwoede pogingen van Daan en Lars om de bal meer dan 3 keer naar elkaar over te spelen.
Enfin, om 12.30 uur blies de uitstekend fluitende leidsman prachtig op zijn fluit en kon de Strijd der Titanen beginnen. De verdediging werd gevormd door Rickert, Ties, Roelof en Wessel. Daarvoor stond het welbekende trio Nard, Biemans en Lerckhoffs. Het merendeel van onze aanvallers had besloten  om een weekend vrijaf te nemen om zich te laten verwennen in wereldsteden als Gent en Chersonissos. Ook leuk. Gelukkig werd dit gemis opgevangen door Jeroen en Milan uit heren 3 (hulde!) en sterkhouder Lukoki. Saillant detail: onder deze 11 mannen werden enkel 10 navels verdeeld. Daarnaast bevond zich een Griek in het midden. Of hier enig verband tussen bestaat is vooralsnog onduidelijk.
In de eerste helft was er veel balbezit voor de Birds, terwijl de grote kansen voornamelijk op het conto van Ody geschreven konden worden. Dit kreeg de scheidsrechter na zo’n 30 minuten ook door. Genoeg reden voor hem om een geheel terechte penalty toe te kennen aan de Scherpenzeelers. Met een katachtige reflex plukte Erik deze bal uit de kruising, waardoor de brillenstand op het scorebord bleef staan.
Na rust een totaal andere wedstrijd: de Birds besloten wat opportunistischer te spelen; Ody het tegenovergestelde. Dit resulteerde in de 47e minuut in een, eerlijk toegegeven, prachtige goal. Thijs vloog keurig onder de bal door, waarna de spits het leder hoog in de touwen schoot: 1-0. Dat iedereen nog met z’n gedachtes in de kleedkamer, of misschien wel ergens anders, zat werd helemaal duidelijk toen even later de 2-0 achter Erik geprikt werd. Ietwat slordig balverlies op het middenveld bleek het begin van een prima aanval van de Birds. Kreten als ‘nu wij weer!’ en ‘kom op!’, maar ook ‘let nou eens op, man!‘ galmden over het sportpark. Dat deze weinig effect hadden, bleek wel uit het feit dat er na 90 minuten nog altijd 2-0 op het scorebord stond.
Wederom geen punten voor de mannen van Ody 2. Dit alles valt aanstaande zaterdag goed te maken in de thuiswedstrijd tegen Roda ’46. Aftrap: 10 uur op Sportpark Olympos. Be there!