Mannen zaterdag, 2, 1e klasse B

6 december 2014 12:30

Jager, J.

Zaterdag 6 december 2014.

Een prachtige dag voor de derde op een volgende top wedstrijd. Dit maal gespeeld tegen directe concurrent ‘’Woudenberg 2’’. Voorafgaand aan het duel was al duidelijk dat ook deze westrijd niet zomaar gewonnen zou worden. Woudenberg 2 deed het immers met 18 punten uit 11 wedstrijden lang niet slechts in de 1e klasse B. Met slecht 2 punten voorsprong was het duidelijk dat er hard gestreden zou moeten worden om deze voorsprong te kunnen behouden. Er was de afgelopen week dan ook intensief getraind om ook deze keer een optimaal resultaat neer te kunnen zetten.

Trainer Daan van Riet kon net als in het begin van het seizoen weer zorgeloos kiezen uit een prachtige selectie. De 11 basisplekken waren tijdens de trainingen op dinsdag en donderdag avond bemachtigd door 11 strijdlustige kerels. Zij moesten het laten zien. Erik (met wederom twee dezelfde schoenen) op doel; Wessel, Lars, Daan en Rick als defensief blok; Julian, Dylan en Jules als creatief brein op het middenveld en last but not least het drie koppig aanvalsteam Robin a.k.a ‘’Die Nase’’, Faab en Boudewijn. Met een bank waar menig Eredivisie club jaloers op is (Ian, Lukoki, Nard, Martijn en Sander) werd de wedstrijd gestart.

Uit eerdere wedstrijd verslagen kwam naar voren dat Woudenberg 2 vaak vroeg in de wedstrijd begon met het onder druk zetten van de tegenstander. Echter was daar in de eerste 10 minuten van de wesdtrijd niet veel van terug te zien. Odysseus 2 was de balbezittende partij en kon aardig in de wedstrijd komen. In de 11e minuut leek het dan toch mis te gaan. Na een ogenschijnlijk mislukte ingooi van Woudenberg 2, ter hoogte van het zestien meter gebied van Odysseus, viel de bal onverwachts in de voeten van een van de aanvallers van de tegenpartij. Deze nam de bal zonder aarzeling in een keer op de wreef en schoot hem in de verre hoek binnenkant paal het doel in. Erik kansloos. Een typisch gevalletje van ‘’one in a million’’. Helaas, dit maal het hadden we het geluk niet aan onze zijde. Maar met nog 79 minuten te spelen genoeg tijd om de score op het scorebord te doen veranderen. Enigzins verbijsterd door de snelle tegentreffer werd de wedstrijd hervat. Woudenberg 2 kreeg meer zelfvertrouwen en begon ook te voetballen. De mannen van Ody lieten zich echter niet kennen en namen het heft in eigen hand. De aanval werd wederom gezocht, na een aantal mislukte pogingen lijde dit in de 25ste minuut tot de gelijkmaker 1-1. Nadat Rik vanuit de linksback positie na voren was gestormd. Kreeg hij de bal met een degelijke stuit van Faab toegespeeld waarna hij een feilloze voorzet gaf op de inlopende Boudewijn. Hij hoefde niks ander te doen dan zijn hoofd tegen de bal aan te drukken. Dit kon dan ook niet mis gaan.

Tot aan de rust werd er door beide teams niet veel meer gecreëerd. Af en toe werd het even spannend voor de goal maar niks resulteerde in een directe dreiging. Het was dan ook duidelijk dat er in de tweede helft iets zou moeten veranderen wilden we deze wedstrijd winnen. Na een korte toespraak van Daan en Rick maakte iedereen zich klaar voor de tweede helft. Behalve Dylano, die was wegens tactische overwegingen van de trainer in de kleedkamer achtergebleven. Niemand minder dan Sander nam zijn plaats op het middenveld over.

Beide teams begonnen sterk aan de tweede helft, na een mooie steek pass van Robinho werd Boudewijn de diepte ingestuurd. Op volle snelheid werd hij in het zestien meter gebied getackled door de keeper. Penalty! Dat zou je denken tenminste.. De scheids dacht daar anders over, hij zag geen rendement in de actie van de limburger en vond het daarom geen overtreding. Na een aantal minuten mank te hebben gelopen was ook Boudewijn rijp voor een wissel. In de 56ste minuut werd Lukoki het veld ingebracht met de taak om te gieren! Ook Martijn mocht zich vier minuten later opmaken om het veld te betreden. Wegens contractuele afspraken met de trainer van Odysseus 1 moest Ceha in de 60ste minuut noodgedwongen het strijdveld verlaten. Ondanks de goede invalbeurt van Mr. Ody en Jack (van de Titanic) kregen de mannen in het paars nog geen 5 minuten later het 2e tegen doelpunt om de oren. Na een ietwat slordige verdedigende actie werd de bal door Woudenberg onderschept en konden ze ongestoord doorstormen richting het doel van Erik. De 1-2 was een feit.

Opnieuw liet Odysseus 2 zich niet kennen en werd er weer aangevallen. De thuis ploeg had in deze periode van de wedstrijd duidelijk de overhand. Odysseus 2 kreeg tal corners maar de bal wilde maar niet het doel in. In de 71ste minuut werd Wezel (na wederom een enorm sterke wedstrijd) gewisseld voor de allom gevreesde ‘’beul uit Winterswijk’’. Odysseus 2 leek zich goed terug te vechten in de wedstrijd en was nog lang niet bereid zich over te geven. In de 75ste minuut leek er dan toch een slot op de wedstrijd worden gedaan door de uitvoetballende partij. Na een terug speel bal van Julian op Erik werd de doelman (naar eigen zeggen) verkeerd gecoached waardoor hij op het laatste moment moest wegdraaien van de tegenstander. Helaas lukte dit niet zoals Erik dat in gedachte had voorzien. Een doorjagende aanvaller van Woudenberg 2 onderschepte de bal en kon hem hierna makkelijk in het doel werken. 1-3.

Het laatste kwartier van de wedstrijd bleef Odysseus hongerig naar een doelpunt, wederom werd Woudenberg 2 goed onder druk gezet. Odysseus was continu in de aanval en zo nu en dan zelfs gevaarlijk voor het doel. In de 87ste minuut leide dit tot het vijfde doelpunt van de wedstrijd. 2-3. Dit maal was het ‘’Ody veteraan’’ Jules Kerckhoffs die met scherp schoot. Helaas kwam het doelpunt te laat om het tij te doen keren.

Opnieuw werden er punten gemorst tijdens de strijd om de bovenste plekken. Één punt uit de laatste twee wedstrijden is simpelweg niet goed genoeg. Gelukkig verspeelde SVL en Nieuwland ook kostbare punten waardoor het gat tussen de nummer 2 en 4 slechts drie punten blijft. Dat moet genoeg motivatie geven om de laatste wedstrijd voor de winterstop te winnen. Laten we de eerste helft van het seizoen positief afsluiten!