85'

Mannen zaterdag, 2, 1e klasse B

13 september 2014 12:30

Torres Mendoza, J.I.

Na de nederlaag van vorige week was het vandaag de beurt om thuis revanche te nemen tegen de mannen van WV-HEDW heren vier. Dit team afkomstig uit Amsterdam is vorig seizoen gepromoveerd en heeft haar eerste wedstrijd tegen de Valleivogels met 0-0 afgesloten.

Na een korte, maar krachtige wedstrijdbespreking betraden de mannen het veld voor de warming-up met om hun schouders de nieuwe shirts gesponsord door Domino’s pizza. Helaas bleek al snel dat WV-HEDW in het donker blauw speelt waardoor Odysseus genoodzaakt was om in de uittenue’s te spelen.

Ondanks deze kleine tegenvaller waren de mannen van heren twee klaar om te vlammen en aan te tonen dat de prestatie van vorige week een incident was. Trainer van Riet had gekozen voor een 4-3-3 formatie met de punt naar achter. Druk op de tegenstander, veel loopvermogen en de voetballende oplossing zoeken waren vandaag de sleutelwoorden. Met de volgende elf namen betraden we dan ook om 12:30 het veld: Sonny, Rick, Daan, Jules, Lars, Julian, Tom, Jeroen, Luuk V., Fabian & Rutger.

Na eerst de kat uit de boom te hebben gekeken begon Odysseus langzaam het initiatief over te nemen. Dit betaalde zich al vrij snel uit (7de minuut) in het eerste doelpunt. Het was linksback Rick die na een pass van Jules vrij aan mocht nemen in de zestien meter van WV-HEDW en beheerst met een stiftje (via tegenstander) de bal achter in het net wist te krijgen. 1-0. Hierna waren er enkele kansen over en weer. Het was echter Odysseus die in de 28 minuut op een 2-0 voorsprong kwam door een ’onmogelijk’ doelpunt van Rutger. Het leek hem een goed idee om van 30 meter afstand de bal in een keer op de pantoffel te nemen en over de keeper in het goal te werken.

De tweede helft begon met een nieuwe naam. Lars was in de kleedkamer achtergebleven met fysieke klachten en in zijn plaats kwam Wessel. In de tweede helft was Odysseus de bovenliggende partij, maar liet het VW-HEDW door slordigheden en het missen van kansen te lang in de wedstrijd. Pas in de 76 en 77 minuut besloot Fabian met twee doelpunten, op aangeven van Ian en Boudewijn, de wedstrijd te beslissen. Nog maar 33 doelpunten te gaan. Ook Tom beloonden zichzelf na een goede pot met het maken van de 5-0 in de 85 minuut.

Man van de wedstrijd was in mijn ogen Julian. Met zijn enorme loopvermogen de longen van dit Odysseus. Daarnaast mijn complimenten aan een prima leidende scheidsrechter en een sportieve tegenstander!

Al met al een heerlijke zaterdag. Het spel was nog niet altijd zoals het zou moeten zijn en er is zeker nog werk aan de winkel, maar met deze groep moeten we de stijgende lijn (Hoekstra, 2013) zeker weer kunnen oppakken!