Lakse lutsers verslaan Huizen op FVKA dag.

Lakse lutsers verslaan Huizen op FVKA dag.

Odysseus '91 2

3 - 0

sv. Huizen 3

Competitie

Mannen zaterdag, 2, 1e klasse B

Datum

12 april 2014 10:00

Scheidsrechter

Smit, T.

Accommodatie

Sportpark De Eng
Tuurdijk 33
3997MS
'T GOY
tel. 030-6011721

Veel teamleden konden de slaap niet vatten, de nacht van vrijdag 11 op zaterdag 12 April. Dit alles had te maken met de lang vooraf aangekondigde FVKA dag die op die dag plaats zou vinden. Uit de manier waarop het organisatietalent van loopwonder Jody Lukoki zich die morgen bij aankomst in het sportcafé reeds etaleerde, kon geconcludeerd worden dat deze slapeloze nacht niet voor niets was geweest. Rode ballonnen en een lading aan fopcadeau's gaven de kantine een Pentverjaardag-waardige uitstraling. 

Voor Jorrit Hoekstra voldeden deze voorbereidingen echter niet. Die had zijn FVKA dag de avond ervoor al gevierd met zijn vriendin en had het samen met haar zo ontzettend gezellig gehad dat hij de volgende dag een toestand van brakheid ervaarde die hij nog nooit in die mate had meegemaakt. Dit gegeven en de opstelling vormden de inhoud van het betoog dat Hoekstra een half uur voor aanvang van de cruciale degradatiepot tegen Huizen, hield. De groep was het erover eens dat zij zelden zo inspirerend waren toegesproken. Toen vrij snel daarna bleek dat de oefenmeester veertien basisspelers op het wedstrijdformulier had gezet, was het juiste voorbeeld helemaaal gegeven. De koppies stonden op scherp!

Dat familie, vrienden, kennissen en aanhang van veel spelers daarnaast ook langs de kant stonden, speelde voor de motivatie dan ook geen noemenswaardige rol van betekenis meer. De aanwezigheid van vader Lukoki, vader en moeder Mulder en grootvader en moeder zonder vizier mochten hierbij hoogtepunten genoemd worden. Daarnaast was de aanwezigheid van VVZ opvallend te noemen, gezien één van zijn laatste confrontatie's met het achteraanzicht van een zekere kalende voetballer van Heren 2. Grote domper was daarentegen de afwezigheid van onder andere de gezusters van Havermans, ter Horst, Vugts en ongetwijfeld vele anderen die het bestaan hiervan angstvallig geheim trachtten te houden.

De wedstrijd eindigde in een dikverdiende 3-0 winst. Stefan scoorde voor het eerst in een half jaar en JVZ verdiende op basis van zijn spel wel twintig veren in zijn reet. Toch was het vooral de teamprestatie die de biertjes na afloop nog wat beter deed smaken. Ook heren 1 trainer Pieter maakte zich hierbij even deelgenoot van de goede sfeer en deed nog even een duit in het zakje door zijn tevredenheid over de duidelijke afspraken omtrent het spelerspassenbeleid te uiten.

Een gebeurtenis die de dag tot slot nog noemenswaardig maakte, was de officiele opening van de Jan Havermans tribune waarbij de harde kern van Odysseus van de gelegenheid gebruik maakte door de gebarsten plank bovenin om te dopen in 'de kaak op Noord'. Mooi gegeven aan die harde kern is dat ze na het lezen van dit verslag gelijk hun Odysseus gerelateerde e-mail beantwoorden. Lakse lutsers..
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!