Heren 2 gaat ten onder tegen ploeg die boven zijn stand leeft

Heren 2 gaat ten onder tegen ploeg die boven zijn stand leeft

Odysseus '91 2

0 - 1

IJFC 3

80'
...

Competitie

Mannen zaterdag, 2, 1e klasse B

Datum

22 februari 2014 12:30

Scheidsrechter

Krol, M.

Accommodatie

Sportpark De Eng
Tuurdijk 33
3997MS
'T GOY
tel. 030-6011721

Op de dag van het gala stond voor de kasten van het tweede de wedstrijd tegen IJFC op het programma. Voor de uitwedstrijd hadden zij nog een tram laten rammen om de studenten uit Utrecht te verhinderen op tijd te komen, niettemin werden zij qua veldspel aan alle kanten afgetroefd. Ditmaal bleken zij zelfs bij Olympos hun lijntjes te hebben uitgegooid, wat erin resulteerde dat de wedstrijd op gewoon gras gespeeld diende te worden. Iets dat zeker in het voordeel was van een ploeg die het best te herkennen is aan de mate waarin zij zichzelf niet normaal kunnen gedragen wanneer zij op het veld staan. In dat opzicht konden daar van Utrechtse zijde alleen Rudi Mental en pannakrijger Paul Roumen tegenover gezet worden. Krijger  in dit verband overigens als in ontvanger, niet als in heldhaftige vechtersbaas.

De wedstrijd liet zich karakteriseren door voornamelijk gerommel op het middenveld en een jongen die zichzelf Ballo liett noemen. Deze peniskoker beschikte waarschijnlijk over nog minder hersencellen dan de man naar wie hij zich liet vernoemen. Niettemin was het bij vlagen een traktatie voor de oren om naar zijn verbale geweld te mogen luisteren.

Onder toeziend oog van de heer Bolder, had trainer/coach Hoekstra intussen besloten om naast de spelers op het veld, ook de supporters ernaast opdrachten mee te geven. Daar kan zijn rol als scout van Heren 8 aan toegevoegd worden, daar hij aan 5 minuten genoeg had om bij hen een nieuwe linksback te scouten. Over de middelen die Hoekstra tot zich neemt om deze verscheidenheid aan rollen aan te kunnen nemen, valt te twisten. Niettemin wijzen de meeste vingers in de richting van de krat bier die in zijn auto gesignaleerd zou zijn na het teamweekend. 

Dat geheel ter zijde was het helaas alweer een wedstrijd om moedeloos van te worden. Opnieuw deed een lullige tegengoal Odysseus de das om. Hier lag dan ook gelijk de oorzaak voor de nederlaag. Zeker 5 maanden na het moment dat JVZ, koning van de assist en TT (Toecan Topscorer), zijn teamgenoten plechtig beloofde teamdassen te laten maken, was er van die dassen nog steeds geen spoor te bekennen. De hoop was dan ook aanwezig dat deze synoniemen van schattige zwart-wit gekleurde diertjes, s'avonds op het gala acte de présence zouden geven. Niets bleek echter minder waar. Ook van de instigator geen teken van leven. 

Er zat voor de overige aanwezigen niets anders op dan rijkelijk het spraakwater te laten vloeien. Dit resulteerde in een aantal interessante taferelen. Zo liet de man die er normaal gesproken in uitblinkt onder het genot van een biertje de verkeerde weddenschappen af te sluiten over de club die landskampioen wordt, ditmaal zien dat als het om een feestje met dresscode gaat hij wel degelijk de juiste keuzes kan maken. Of, om in de woorden van La Pent te spreken: "Als je de juiste ingredienten hebt, dan is koken ook makkelijk". Toppunt van de avond was niet de 250 euro die el Capitano zou moeten neertellen voor zijn gejatte OV-fiets met sleutel erin. Geheel volgens verwachting werd het toppunt namelijk gevormd door het toeslaan van the Closer. Proficiat!
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!