Heren 2 verliest van Swift, maar herbergt wel topschutter Toecan Toernooi

Heren 2 verliest van Swift, maar herbergt wel topschutter Toecan Toernooi

Swift 4

1 - 0

Odysseus '91 2

Competitie

Mannen zaterdag, 2, 1e klasse B

Datum

15 februari 2014 13:00

Scheidsrechter

Moustaadil, M.

Accommodatie

Sportpark De Eng
Tuurdijk 33
3997MS
'T GOY
tel. 030-6011721

Op 15 Februari stond de wedstrijd tegen het vierde elftal van Swift op het programma. De thuiswedstrijd tegen deze ploeg werd afgesloten met een zwaarbevochten gelijkspel terwijl zij een groot gedeelte van de wedstrijd met tien man speelden. Onder leiding van wederom 'the special one' wisten de heren van het tweede dan ook dat hen een zware middag stond te wachten. Dit nam niet weg dat vol goede moed aan de wedstrijd werd begonnen. Dat deze goede moed niet misplaatst was bleek gedurende de wedstrijd omdat Ody heel aardig stand wist te houden. Met bij vlagen heel aardig combinatiespel was het weliswaar niet de betere ploeg, maar kon het toch prima meedoen met een op papier beter Swift. Niettemin zou de tas waar de punten normaal in bewaard worden niet mee terug genomen worden naar utrecht. Niet omdat de tas zoals zo vaak werd vergeten, maar omdat er opnieuw geen punten in gestopt werden. Een klassieke uitvoering van de frommelgoalvariant zorgde voor de 1-0 eindstand waarmee Swift de punten in Amsterdam hield. 

Toch was het vandaag niet enkel armoede waar de heren aan blootgesteld werden. Zo werden zij vereerd door het eerste, maar daarom niet minder langverwachte, bezoek van de zus van Jody Lukoki ,die het aankijken van de wedstrijd voor de neutrale toeschouwer nog het meest de moeite waard maakte. Daarnaast werd de selectie in de kantine getrakteerd op een zilveren medaille van Koen Verweij omdat het voor de lutser in kwestie blijkbaar te veel moeite was om een honderste sneller te schaatsen.

Na de wedstrijd werd niet volgens planning een Amsterdamse kroeg opgezocht, maar werd met een kleine delegatie naar sportcafé Olympos afgereist om nog iets van de aldaar georganiseerde roze zaterdag mee te krijgen. Eenmaal daar aangekomen bleken ook Ody 2 coryfeeen JVZ, Jan Havermans en Roel Elfring, die hun heil vandaag bij Heren 1 hadden gezocht, op hetzelfde idee te zijn gekomen. Daar kwam nog eens bij dat de Utrechtse Studenten Hockey Club haar jaarlijkse Toecan toernooi organiseerde, waarmee alle ingredienten compleet bleken te zijn voor een avond waarbij met 4 chicks gezoend en er met twee nog een paar honkjes verder gegaan zou kunnen worden. Nog mooier en tranentrekkender was het aandeel van Jan Havermans die het voor elkaar had gekregen om zich door een zeker taxibedrijf bij een hijskraan af te laten zetten om daar zijn hoogtevrees te kunnen overwinnen. Dat een vrouwelijke metgezel zo galant was hem in deze zware missie te vergezellen zou haar op een rijke beloning komen te staan, want zo is de beul van Scherpenzeel dan ook wel weer! Ondanks dat er eerder op de betreffende avond twee naakte figuren al rondrennend op het hoofdveld werden gesignaleerd kon voor het eliteteam van Odysseus de avond al niet meer stuk.
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!