Teamweekend-effect heren 2 is uitgewerkt.

Teamweekend-effect heren 2 is uitgewerkt.

Odysseus '91 2

0 - 3

Valleivogels 2

Competitie

Mannen zaterdag, 2, 1e klasse B

Datum

11 februari 2014 20:00

Scheidsrechter

Hoeve, M. ter

Accommodatie

Sportpark De Eng
Tuurdijk 33
3997MS
'T GOY
tel. 030-6011721

In de voetbaljaargang 2012/2013 werd tijdens het teamweekend van Heren 2, dat zich afspeelde in een ijskoud Februariweekend in het Belgische Gent, de basis voor het kampioenschap gelegd. De verwachtingen voor wat betreft de resultaten na dezelfde versie van dit weekend dit jaar waren dan ook hooggespannen. Die verwachtingen bleken echter volkomen misplaatst te zijn. 

Om het teamweekend daadwerkelijk in een weekend te laten plaatsvinden was 'de leiding' van het team genoodzaakt geweest om het tijdstip van de wedstrijd te verplaatsen naar een dinsdagavond. Daarbij diende bovendien de locatie op een dusdanige manier veranderd te worden dat deze thuiswedstrijd toch een uitwedstrijd was. Dit werd mede mogelijk gemaakt door de KNVB, die klaarblijkelijk in de overtuiging verkeerde dat deze wedstrijd er één uit de Champions League was en daarom besloot zich onder de het motto van de vader des vaderlands, 'Je Maintiendrai', lekker star te gedragen. 

Uiteraard werd dit voor de boys van twee omgezet in enkel en alleen positieve energie. 'Lekker een avondje Scherpenzeel onveilig maken' en vergelijkbare kreetjes van plezier werden al handenwrijvend opgetekend uit de enthousiaste keeltjes van de spelers. Daarnaast had organisatietalent Jorrit Hoekstra de touwtjes voor wat betreft de spelerspassen in handen, waardoor de rest van de technische staf zich enkel en alleen met de wedstrijd bezig hoefde te houden. Dat de wedstrijd vervolgens het best te omschrijven zou zijn als 'een boutpot', was volgens insiders dan ook enkel aan het teamweekend te wijden. Een korte reconstructie lijkt dan ook op zijn plaats:

Op vrijdag 7 Februari werd met 5 auto's vertrokken vanaf sportpark Olympos. Niet gauw na vertrek bleek, tot eenieders grote verbazing, de eindbestemming weer geen Volendam te zijn. Een golf van teleurstelling maakte zich van de meesten meester, totdat bekend werd dat zowaar een wedstrijd van de Duitse grootmacht VFL Bochum bijgewoond zou gaan worden. Waar de ene speler dit nieuws tevreden knikkend tot zich door liet dringen, was de euforie bij de ander van een dusdanig niveau dat hij maar besloot de helikopterfunctie van zijn jongeheer aan zijn medeweggebruikers te tonen. Daarnaast bleek het een boost voor het zelfvertrouwen, gezien het telefoonnummer dat nog voor de grens werd gescoord door het trainingslid.

De voetbalwedstrijd die bezocht werd zou geen moment tegenvallen. Vlotte combinaties werden afgewisseld met hoogstandjes van rappe vleugelspelers. Een lust voor het oog, zo'n degradatieduel in de tweede Duitse bundesliga. De supporters van de thuisploeg waren ondanks de 1-2 nederlaag na de wedstrijd dan ook zeer tevreden met het vertoonde spel. Iets dat zeer zeker ook voor de Odygoden goldt.

Na deze traktatie voor de zintuigen werd de gemoedelijke binnenstad op een bezoekje getrakteerd. Dit pittoreske stadscentrum, dat de uitnodigende naam 'Bermuda Dreieck' droeg, bleek goed geschikt te zijn voor het twee dagen lang non stop opsnuiven van cultuur. Een opsomming van de hoogtepunten:
- De teamleden die zich normaal vol overgave gedragen als smeerpijpen, manifesteerden zich dit weekend als keurige gentlemans. Voor de keurige gentlemans van normaal goldt echter het omgekeerde. Al daggerend op vunzige hiphopbeats met de tong intussen hangend op de knieen, lieten zij blijken totaal geen gêne te kennen en niet terug te deinzen voor een gewillige tiet meer of minder. Erg leuk om de jongens ook eens zo te leren kennen.
- Op de dansvloer bleek de aanwezige groep spelers over een zeker arsenaal aan breakdancemoves te beschikken. Dit in combinatie met de luidkeels joelende kring die zij daarbij puur op routine deden ontstaan resulteerde bij ondergetekende in het opklomen van de gedachte dat deze jongens naast fifty en Jay Z niet zouden misstaan.
- Jan Havermans weigerde het hele weekend zijn telefoon uit te lenen wanneer hem dit werd gevraagd. Erg kinderachtig. Zeker gezien het telefoontje dat drie van de aanwezige routiniers wel lieten plegen door een aanwezige Duitser die heel toevallig ook een in de selectie bekend vrouwelijk Odysseus lid bleek te kennen.
- De introductie van de Tom Sloetjes award zou bij een aantal spelers zoveel zenuwen veroorzaken dat zij maar besloten om op de hostelkamer 'te gaan zuipen'. Gelukkig waren er ook eerstejaars leden die de druk wel aankonden en keurig netjes hun traditionele ontgroening ondergingen. Zonder blikken of blozen zetten zij vol bravoure een karaoke uitvoering van The Backstreet Boys neer. Vrouwenbeha's en strings vlogen als logisch gevolg richting podium. Matthew, Paul en Ian hebben zich hiermee bewezen. Een dik uur later had de andere groep inmiddels genoeg moed ingedronken om ook wat te durven zingen. Onder intimi blijft echter de overtuiging heersen dat zij de lafbekken van het ergste soort zijn.
- Toch deed dit niets af aan het teamgevoel en was van een tweedeling in de groep geen sprake. Dit had met name te maken met Karl Heinz die de käsekopfen elke ochtend met open armen ontving voor het ontbijt. Hij bleek al gauw de verpersoonlijking van de Deutsche Gemütlichkeit en via deze weg dan ook een dankwoord aan zijn adres.
- Tot slot werden de nodige souvenirs over de grens heen gesmokkeld. Helaas moest Stefan van Dorp het doen zonder sticker. Daartegenover stonden echter de verrassingspakketen die organisatoren Lars van Hoeve en Dylan Mulder mee naar huis mochten nemen. Aan hen nogmaals: Hartelijk dank voor een prachtweekend.Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!