Odygoden morsen punten

Odygoden morsen punten

sv. Huizen 3

2 - 2

Odysseus '91 2

52'
Jeroen van Zanten (vrijetrap)
...
58'
...
79'

Competitie

Mannen zaterdag, 2, 1e klasse B

Datum

16 november 2013 14:30

Scheidsrechter

Stormbroek, J. van

Accommodatie

Sportpark De Eng
Tuurdijk 33
3997MS
'T GOY
tel. 030-6011721

Op zaterdag 16 November stond de wedstrijd tegen Huizen op het programma. Omdat het zo'n geslaagde dag was, zou het wedstrijdverlag ook niet lang op zich laten wachten en om deze reden staat het nu al online.

Op een troosteloos sportpark de Wolfskamer, dat bekend staat als het enige complex in Nederland waar immer wind en regen het weerbeeld domineren, stond de wedstrijd tegen het plaatselijke derde elftal op het programma. De lichtpuntjes die vooraf te bekennen waren, waren de stijlvolle tenues van de Victorianen die een veld verderop hun wedstrijd afwerkten en de aanwezigheid van "El Patron", oftewel van Vrijaldenhoven senior. Daarnaast gaf ook het feit dat Jorrit Hoekstra weer onder de lat ging staan reden tot hoop, aangezien veel Ody spelers met dit gegeven nog nooit 3 punten hadden verspeeld. Dit zou zo blijven. 

De negatieve aspecten van de dag waren talrijker. Zo verloor Ody 2 punten tegen een ploeg die terecht een laagvlieger in de competitie is. Een ploeg met mannen die precies weten hoe ze een scheidsrechter moeten bespelen. En bovendien een ploeg waarvan de spits alleen op zaterdagen de broek aanheeft, getuige zijn voortdurende huilerige gezever over elke luchtverplaatsing waar zijn lichaam mee te maken kreeg. Tot slot leek het kunstgrasveld ontworpen te zijn met het doel combinatievoetbal onmogelijk maken.

Toch zou het niet terecht zijn deze zaken als excuses op te rakelen. Ody 2 zou zelden haar eigen spel spelen omdat te weinig de simpele oplossing werd gezocht. Men was te slording in balbezit en creeerde daardoor ook niet al te veel grote kansen. Niettemin maakte Andresius door goed door te zetten de openingstreffer. Daarnaast wist Jeroen van Zanten toch nog wat schoonheid in de dag te brengen door een corner op marshual arts achtige wijze in de kruising te volleren. Helaas had hij de pech afgetroefd te worden door Kees Kwakman voor een plek in het elftal van de week, maar niettemin mag vermeld worden dat JVZ zijn vizier tegenwoordig weer in bezit heeft en op scherp heeft staan. 

Vlak voor rust zou de 2-1 vallen door een kopbal uit een corner. De gelijkmaker zou vallen na een onterecht gegeven, snel genomen, vrije trap die voor de midvoor van Huizen niet meer te missen was. Zuur was dat de treffer waarschijnlijk voorkomen had kunnen worden als niet iedereen nog aan het protesteren geweest was om de vrije trap. 

Komende zaterdag Argon, met snor. Hopelijk maakt dat wat verschil

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!