Ody 2 wint en stijgt 7 plaatsen

Ody 2 wint en stijgt 7 plaatsen

Odysseus '91 2

2 - 0

Zuidvogels 3

... (e.d.)
35'
50'

Competitie

Mannen zaterdag, 2, 1e klasse B

Datum

26 oktober 2013 12:30

Scheidsrechter

Brinkman, J.A.

Accommodatie

Sportpark De Eng
Tuurdijk 33
3997MS
'T GOY
tel. 030-6011721

Het is zaterdag 26 Oktober als voor de goden van Ody 2 de wedstrijd tegen Zuidvogels 3 op het programma staat. Ody staat bij aanvang van de wedstrijd op de laatste plaats maar weet dat het bij winst flink kan stijgen.
De donderdag voorafgaand aan de wedstrijd hadden steunpilaren Dylan Mulder, Lars van Hoeve en Nard van Vrijaldenhoven namens de selectie van vorig jaar deelgenomen aan een speciaal door snackbar Huzur georganiseerde ceremonie. Met de ontdekking van de kampioensfoto op de muur, de aanwezigheid van Lukoki's verloofde en een zuurverdiende publicatie op de facebookpagina werden de heren van 2 in het zonnetje gezet door een sponsor die er mag wezen. Niettemin kon een zeker vrouwfiguur het een week later niet nalaten een grote boodschap te doen op het prive toilet van datzelfde etablissement, wat haar op een zeer terechte uitbrander van de eigenaar kwam te staan. Laat het een waarschuwing zijn!
Het vertrouwen was er dus in aanloop naar de wedstrijd. Dit uitte zich misschien nog wel het best in de verhalen van Stefan Brugman die deze week weer niet aan werk toe was gekomen door het contact met het vrouwelijk schoon. Hij stond dan ook in de punt van de aanval geposteerd waar hij geflankeerd werd door DD en het Argentijnse paard Andresius. Daarachter had Dylan de nobele opdracht gekregen de acties te verzorgen terwijl el Capitano het vuile werk op diende te knappen. Hiervoor kreeg hij de hulp van Jody Lukoki die zijn draai op het middenveld gevonden lijkt te hebben. De verdediging werd gevormd door Didier, Larssius, Jules en de man van de kleine ruimtes en de zaal; boer Ian. Het elftal werd gecompleteerd door Sonny Hopman die inmiddels heel goed beseft dat hij er met zijn overstap op het gebied van gezelligheid flink op vooruit is gegaan. 
De wedstrijd dan: Na een lastig begin bleek al snel dat Ody de beter voetballende ploeg had. Er lag veel ruimte om te combineren op het middenveld en dit resulteerde in meerdere goeie kansen. Waar Andresius aantoonde in zijn chocoladebeen net zoveel schotkracht te hebben als de captain wanneer deze van buiten de 16 aanlegt, lieten DD en Brugman zien dat het 'van Zanten-syndroom' besmettelijke vormen aan begint te nemen. Het was dan ook een speler van Zuidvogels die de 1-0 scoorde uit een scrimmage. In de tweede helft mocht Toto-koploper Oncko Heldring zijn opwachting maken. Slechts 5 minuten had hij nodig om na een mooie dieptepass van Lars van Hoeve de 2-0 met een droge knal op het (in dit geval spreekwoordelijke) scorebord te zetten. Vanaf dat moment werd de vertrouwde "one touch defending-strategie" weer gehanteerd. Daarbij wist Rudi de scheidsrechter in zijn korte invalbeurt nog twee kaarten afhandig te maken, wat de wedstrijd natuurlijk helemaal in het slot hielp. 
De gebeurtenissen die zich na de wedstrijd voltrokken zouden de legendarische status van het dansteam dat Ody 2 ook is, nog meer in aanzien laten stijgen. Bovendien ontpopte een niet nader bij naam te noemen teamlid dat zich een jaar lang had voorgedaan als "de fatsoenlijke jongen", zich als een ware smeerpijp. Dit kwam hem op een benaming te staan die bij alle aanwezigen wel door de hersenpan vloog, maar enkel over de lippen van Lukoki een uitweg naar buiten vond: 'piepschuim'. Dat dit het betreffende teamlid niet in de koude kleren was gaan zitten bleek later wel toen hij de vader van JVZ, een voortreffelijk gastheer, totaal uit het niets de wind van voren meende te moeten geven. De kannetjescommissie zal zich hier, naar verluid, nog over buigen.

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!