Ody 2 pakt wederom een punt tegen de koploper

Ody 2 pakt wederom een punt tegen de koploper

Odysseus '91 2

2 - 2

Nieuwland 2

Dylan Mulder (penalty)
14'
62'
... (scrimmage)
70'
... (penalty)

Competitie

Mannen zaterdag, 2, 1e klasse B

Datum

12 oktober 2013 12:30

Scheidsrechter

Timmer, A.L.

Accommodatie

Sportpark De Eng
Tuurdijk 33
3997MS
'T GOY
tel. 030-6011721

12 oktober, de verjaardag van Lucile Werner. Na het lezen van dit wedstrijdverslag, dames en heren, zult u dit direct vergeten. 12 oktober 2013 gaat de boeken in als de wederopstanding van G. van Zuiderom, de dag dat T. ‘Ginger’ op den Kelder zichtbaar opgewonden foto’s mocht maken van de goden van heren 3, de dag dat trainer Horrit Joekstra vergat een held in te brengen en de dag dat de helden van heren 2 lieten zien dat ze uit mogen gaan van eigen kracht, dat ze prima mee kunnen in de 1e klasse B.

 

Het trainersduo Horrit ‘HJ’ Joekstra en Renske ‘Berliner Mädchen’ Francken heeft  moeten puzzelen om tot een opstelling te komen, daar zijn ze zeker in geslaagd: Goalie Hopmanius keepte in het maagdelijke oranje; achterin mochten ‘Alfa R’, ‘daar gaat je nekhaar van overeind staan’, ‘de GVR’ en ‘de stille kracht’ het verdedigende werk doen.

De schakels op het middenveld waren vandaag ‘ik haat korte mouwen’, ‘Dylan ik weet niet hoe ik er voorbij komt, maar ik doe het gewoon’ en ‘de lange, daar wordt iedereen vast bang van’. Waarbij gezegd moet worden dat ‘ik haar korte mouwen’ normaal niet meeverdedigd, maar vandaag anders liet zien. Waarschijnlijk omdat hij zag wat voor gastspelers ‘HJ’ had uitgenodigd, hij moest wel. Hij besefte zich goed dat ‘TvR’ gretig was en dat het ‘Berliner Mädchen‘ ook zelf het liefst binnen de lijnen stond op zijn positie. Hij kon er niet omheen, hij moest..

Voorin mochten ‘Kraaiencheck’, ‘de geniepige’ en ‘dubbel D’ voor het gevaar zorgen.

Op de bank was het erg gezellig, pannenkoeken werden genuttigd, er werd gelachen, genoten, gehuild, gegrapt en gemopperd. ‘Gino Elmo’, ‘de exoot’, ‘Johnny Bravo’, ‘Musketeer Jesse’ en ‘Traan Verdriet’ namen plaats op de bank, genoeg talent en kwaliteit voor het trainersduo om in te brengen. Het publiek keek wat verbaasd toen ‘TvR’ in een trainingspak op het veld verscheen, ze waren in grote getalen naar het stadion gekomen om hem te zien schitteren, ‘HJ” koos er echter voor om hem op de bank te plaatsen, hoofdschuddende toeschouwers hiermee negerend.

 

Dan, de wedstrijd. Dylan scoorde een penalty, en hoe. Zo hoort het. Vervolgens kregen we twee doelpunten tegen, balen en veel frustratie. Totdat er een zucht van verlichting over het sportpark voelbaar was, El Capitano lag geblesseerd op de grond en ‘HJ’ sprak de legendarische woorden: ‘Daan, ga je even lopen?’ Zo geschiedde, ‘TvR’ pakte een hesje en werd direct gecorrigeerd. ‘Nee, nee. Met de waterzak bedoel ik.’ Met een lach op zijn gezicht pakte hij een fles(waterzakken zijn voor watjes) en dacht: ‘alles voor het team, zeker voor Lars. Wat een mooiboy, echt. Ik hoop dat hij last van z’n lies heeft. Hahahahahaahahaa, en ondertussen had ik iedereen op de bank tuk.’ Een fluitconcert volgde, trainer HJ, alom geliefd, maakte hier een klein foutje met gevolgen die door het hele stadion merkbaar waren. Gejuich klonk op van de tribunes toen TvR naar het hesje greep, maar die wens van het publiek kwam bedrogen uit. In de wandelgangen is het nog veel nabesproken, TvR moest blijven zitten. Mocht nog even warmlopen maar werd niet meer ingebracht, een gemiste kans volgens de trouwe fans. ‘1 punt is mooi, met een gelijkspel zijn we zeker niet ontevreden. Maar wanneer Traan Verdriet had gespeeld waren het er zeker 3, ik vraag me af wat de technische staf voor doelstelling heeft’; aldus een Ody heren 2 fan in hart en nieren.

 

Gelukkig gebeurde er ook wonderschone dingen op het veld, Gustaaf maakte bij zijn rentree de gelijkmaker in de 86e minuut, wat een held! Genietend van zijn torso naderhand liep de enthousiaste scheidsrechter anderhalve minuut, op de seconde af, met zijn gele kaart in de hand achter hem aan. Een kannetje bier was het gevolg voor zijn collega’s, daar is met grote teugen van genoten. Dank, dank, dank Gustaaf. Je hebt ons weer een mooi punt bezorgd. Mooi om te zien dat ‘HJ’ en ‘ BM’ met een trotse glimlach met de jongens van het veld liepen.

 

Heren 2, we mogen uitgaan van onze eigen krachten, want die zijn er volop. 5 punten en als we zo doorgaan komen er nog mooie punten bij. ‘Mooie groep man, dat 2e elftal van Odysseus’; sprak een toeschouwer tevreden, zijn pijp nog eens uitkloppend al wandelend naar zijn Gazelle.

 

Uw reporter, die het fijn vindt een klein onderdeel van dit team uit te mogen maken.

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!