Ody 2 pakt voor het eerst 3 punten op dag van het oogstfeest..

Ody 2 pakt voor het eerst 3 punten op dag van het oogstfeest..

IJFC 3

1 - 2

Odysseus '91 2

40'
45'
... (schot)
73'
...
90'

Competitie

Mannen zaterdag, 2, 1e klasse B

Datum

5 oktober 2013 14:30

Scheidsrechter

Schievink, R.

Accommodatie

Sportpark De Eng
Tuurdijk 33
3997MS
'T GOY
tel. 030-6011721

Na 4 wedstrijden in de eerste klasse staan de gepromoveerde mannen van Dos nog steeds maar met 1 punt. Niettemin hadden dit er meer kunnen zijn en dat in samenhang met de prestaties van de mannen van het eveneens gepromoveerde Uno is er genoeg reden tot relativering. Voor Pieter van der Grift hooftrainer van het eerste wel genoeg reden om drie sterspelers van het tweede in te huren om de klus bij UVV te klaren.

Andresius, Dyliano tostiman en Larssius zochten hun heil zaterdag dus bij Leidsche Rijn-milfjes. Daar stond echter de deelname van Matthew Vinson tegenover. Bovendien namen Douwe Dijkink, en coach Daan van Riet op de bank plaats. Van Riet, die om de boel op scherp te zetten een auto had ingehuurd om de tram voor ons op de heenweg te rammen, had bedacht dat de beste locatie om de strijdwijze met het team te delen een bushokje in Kanaleneiland zou zijn. En zo geschiedde. Vol verve, charisma, en gochme overrompelde van Riet de harten van de aanwezige omstanders, die er, geinspireerd door zijn woorden, dan ook voor kozen de wedstrijd live bij te wonen om de paarswitten te steunen. Dit reslulteerde in een tot de nok toe gevulde tribune.

Ody begon in IJsselstijn met de weer fitte van der Lecq op goal, Didier op linksback, Boer Ian op rechtsback en als centraal duo acteerden de beste koppers van het stel: Nard van Vrijaldenhoven en Jules Vullings. Het middenveld werd gevormd door JVZ, Jody Lukoki en Kolthovio terwijl de eerder genoemde Vinson, Stefan van Dorp en Rudi Mental voorin de 11 completeerden. Verder zat de in vorm groeiende Nathanios op de bank samen met supporter Nick Gougon en coach Daan van Riet. Niet onvermeld mogen de diensten van vlaggenist de Lijer blijven die, het mag gezegd worden, absoluut talent heeft voor het hanteren van de vlag. 

Al gauw bleek dat Ody de betere ploeg was en dit zou het spelbeeld nagenoeg de hele wedstrijd bepalen. Waar er verdedigend weinig aan de hand was, werd op het middenveld de slag gewonnen door het winnen van de duels en gloreerden de voorhoedespelers met name in het missen van kansen. Niettemin wist Stefan van Dorp na een minuut of 40 de score te openen met een knappe kopbal en nog voor rust werd deze uitgebouwd door Rudimental. 

In de tweede helft besloot IJVV er een spits bij te gooien, waar van Riet goed op anticipeerde door Daan er als extra mandekker bij te gooien, terwijl ook Nathan en Douwe nog hun minuten maakten. Ody bleef veel grote kansen creeeren, maar niettemin was het IJVV dat terug in de wedstrijd kwam doordat een van hun de bal van 30 meter de kruising injoeg. Mooie goal, niks aan te doen. Intussen was Daan goede vrienden geworden met zijn directe tegenstander die daarop maar besloot de vriendschap te bezegelen met de sympathieke Ody verdediger. Dit zou hem op een vriendschappelijke geste van de aanstormende Tinderbanger Ian en een rode kaart van de scheids komen te staan. Niettemin waren de 3 punten binnen en klimt Ody twee plaatsen op de ranglijst, waardoor de rode lantaarn nu voor Geinoord is. Volgende week thuis tegen koploper Nieuwland. Alle support is welkom, maar goed, iedereen die dit leest staat op het veld, dus tot zaterdag! 

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!