Ody 2 zet reeks voort..

Ody 2 zet reeks voort..

Valleivogels 2

2 - 1

Odysseus '91 2

55'
... (penalty)
60'
... (scrimmage)
65'

Competitie

Mannen zaterdag, 2, 1e klasse B

Datum

21 september 2013 12:00

Scheidsrechter

Thienen, G.M. van

Accommodatie

Sportpark De Eng
Tuurdijk 33
3997MS
'T GOY
tel. 030-6011721

Op het moment dat er afgelopen vrijdag door de mannen van twee werd aangetreden tegen Valleivogels waren er door de gehele Ody selectie nul punten uit vier wedstrijden gehaald. Er zou dus in principe genoeg reden geweest zijn voor de tegenstander uit Scherpenzeel om ons te onderschatten. Niets bleek helaas minder waar. Geen middelen bleven oningezet om Odysseus tegen te werken. Het hele dorp was door de vogels omgespit tot een slagveld uit de tweede wereldoorlog, waardoor de OV-boys een wandeling van twintig minuten achter de rug hadden nog voor de wedstrijd begon. Daarnaast was ook voor de enige meegereisde auto een list bedacht. Kolonnes aan vrachtwagens waren ingezet om het hen onmogelijk te maken het complex te bereiken. 

Niettemin begon de wedstrijd op het vooraf aangekondigde aanvangstijdstip. Odysseus, dat weer in zijn vertrouwde formatie met vleugelspelers begon, durfde meer initiatief te nemen dan de in een 2-2 gelijkspel geindigde bekerwedstrijd. Al snel bleek dat Ody voetballend prima mee kon doen met deze ploeg. Ondanks dat het merendeel van het balbezit voor de Roodwitten was, waren de kansen voor Ody. Via met name Rudi Mental en JVZ wist de ploeg zeer gevaarlijk te worden. Hierbij had eerstgenoemde zijn vizier niet bepaald op scherp staan, terwijl laatstgenoemde uberhaupt niet in het bezit van een vizier lijkt te zijn. Niettemin werd zijn aanwezigheid zeer op prijs gesteld omdat de koning van de assist voetballend bij vlagen een lust voor het oog is. En dat na een periode waarin persoonlijke omstandigheden er alweer voor hadden gezorgd dat van Zanten de mooiste dag van de week niet de juiste invulling had kunnen geven.

In de rust liet invalcoach Daan van Riet zich op de juiste manier gelden, door rake positionele zaken met overtuiging aan te stippen, hiervoor hulde! De tweede helft werd dan ook sterk begonnen en binnen 10 minuten maakte Rudi met een knappe afstandsschuiver vanuit de draai de 1-0. Dit terwijl menigeen al klaar stond hem op een scheldpartij te trakteren, daar Andresius er beter voor stond. 

Vervolgens herhaalde zich hetzelfde scenario als tegen Delta Sports. Ody verslapte, waardoor Valleivogels twee keer kon scoren. Daarna bleek het echter in staat meerdere grote mogelijkheden te creeeren, maar het net werd niet meer gevonden. Weer een zuur gevoel dus. Ody staat daarom voorlopig laatste met 0 punten. Als het team zich uit de onderste regionen wil zien verdwijnen, zijn er 3 opties, 1: degraderen, 2: uit de competitie geknikkerd worden (De enige speler echter die weleens met bloed uit de strijd komt is Larssius en dit heeft helaas voornamelijk met zijn eigen onhandigheid te maken) of 3: 11 spelers die 90 minuten lang winnaarsmentaliteit tonen, in hun eigen kunnen geloven en daardoor wedstrijden winnen. Ik ga voor optie 3!
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!