71'

Mannen Zaterdag reserve (A-cat), 2, 2e klasse D

6 april 2013 14:30

Verhaaf, J.

In Veenendaal, waar de zon eindelijk zijn weg naar het voetbalveld gevonden leek te hebben, stond het belangrijke duel tussen VRC en Ody op het programma. Met een uitgebreide teambespreking, inclusief de kenmerkende Jorrit-grafieken, op zak vertrok Ody met 3 prachtige auto's en het afgedankte wagentje van Oenema naar sportpark Spitbergen, waar in de wedstrijd van het tweede twee veldspelers op doel stonden nadat beide doelmannen met rood het veld moesten verlaten. Terug naar de wedstrijd van Ody. Coach Jorrit, die weer terug was van een vakantie in Thailand, had zichzelf weer in het doel geposteerd. De verdediging bestond weer uit Thijs, Jannes, Larsjes en Didier. Het middenveld bestond wederom uit 'de kraai', Dylan en Julio. Voorin begon Andresius vanaf links, Lukoki vanaf rechts en Roel in de punt van de aanval.

De eerste kans van de wedstrijd was voor Ody. Na een scrimmage voor het doel van VRC belandde de bal voor de voeten van Jules, die met links de bal in de hoek schoot. De keeper wist er echter nog  een paar vingertoppen tegen de krijgen, zodat de bal tergend langzaam net naast rolde. Ook VRC was enkele malen gevaarlijk met voorzetten vanaf de zijkant en een balvaste spits. Beide elftallen kregen geen hele grote kansen in het eerste bedrijf, waardoor er met 0-0 de kleedkamers kon worden opgezocht.

Na rust begon Ody goed te voetballen en had het meer balbezit dan VRC. Na een vloeiende combinatie en 'one-touch-football' op het middenveld, stuurde Roel K Andres de diepte in en deze wist een-op-een met de keeper de kans te verzilveren en Ody op voorsprong te zetten. Hierna ging Ody door met goed voetbal en een paar minuten later verdubbelde Dylano met een prachtige stift de score, alweer zijn zevende doelpunt van het seizoen. Ook na de 2-0 bleef Ody de betere ploeg en kreeg het nog mogelijkheden om de 3-0 te maken. Het veldoverwicht was voorbij toen plotseling VRC vanuit een hoekschop de aansluitingstreffer maakte. Ody was hierdoor even de weg kwijt en het one-touch-football werd weer ingeruild voor het one-touch-defending. Twee minuten later stond het echter alweer gelijk, wederom via een kopbal.  Beide ploegen speelden hierna vol voor de winst, wat aanvallen over en weer opleverde. Grote kansen leverde het niet op, maar gevaarlijk bleef het wel tot de laatste minuut. De scheids die de gehele wedstrijd hamerde op het niet rekken van tijd, floot precies na 90 minuten af,waardoor Ody 2 het eerste puntenverlies lijdt sinds 2013. Ody is tevens de koppositie weer even kwijt aan CJVV, dat met een wedstrijd meer, één punt voorsprong heeft op de studenten uit Utrecht. Volgende week wacht DOVO thuis, dat na de afstraffing in Veenendaal, beter voor dag gaat willen komen. Met nog 3 wedstrijden te spelen blijft het wel ontzettend spannend bovenin de reserveklasse 2D.